Informationschef för Shenyangs propagandaavdelning träder ur partiet
Början på ett nytt liv: KKP-tjänstemannen Zhang Kaichen meddelade sitt utträde ur det kinesiska kommunistpartiet den 1 januari 2010. (Foto: Stephanie Lam /The Epoch Times)


Servicecentret för utträde ur Kinas kommunistparti och China Democracy Party World Union höll presskonferens den 1 januari 2010 för att informera att det kinesiska kommunistpartiets (KKP) tjänsteman Zhang Kaichen offentligt meddelat sitt utträde ur partiet.

Zhang som var informationschef för Shenyangs propagandaavdelning, administrativ chef för Shenyang Daily och medlem i KKP i över 20 år, flydde nyligen från Kina. Han meddelade sitt utträde ur KKP och sade att ordet ”ondskefullt” pekar direkt på KKP:s natur, och att vara medlem i KKP går emot ens samvete och innebär att man överger moralen.

För Zhang är detta inte någon vanlig början på det nya året. Efter att ha meddelat sitt utträde ur KKP sade han att han börjat känna sig fri på riktigt.

– Idag fick jag ett nytt liv. Jag tillkännager härmed inför hela världen att jag sedan [början] på detta år helt kommer bryta med det onda KKP, sade han.

Zhang sade att ett parti utan rättvisa aldrig kommer att ha någon framtid. Trots att KKP verkar vara en glänsande bepansrad triumfvagn, har den redan tappat kontrollen och accelererar mot avgrunden.

– Att träda ut ur eller att inte träda ut ur [KKP]? Det är det som frågan gäller! Jag svarade på den frågan i dag och jag hoppas att de som inte svarat kommer att göra det snart, sade han.

– Kina kommer att vara starkt endast om KKP inte existerar. Med KKP kommer Kina säkert att vara svagt. KKP:s enpartivälde är källan till allt ont i Kinas historia, nutid och framtid, tillade han.

Zhang diskuterade också KKP:s förföljelse av den andliga metoden Falun Gong och sade att det är ett folkmord och att ingen annan beskrivning kan förklara regimens handlingar mot Falun Gong-utövare. Han sade att i detta avseende är KKP grymmare än Hitler, eftersom det dödar sina egna kinesiska medborgare. 

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/27410/