Inflammation i Anna Nicoles hjärta


En inflammation i Anna Nicole Smiths hjärta är den enda påtagliga egendomlighet som rättsläkaren hittills kunnat finna. Men något förklaring till den 39-åriga modellens dödsfall har obduktionen ännu inte visat.

Det kan ta flera veckor att fastställa dödsorsaken, sade obducenten Joshua Perper som undersökta Nicole under fredagen. Hon tycks inte ha tagit några stora doser receptbelagda läkemedel, visar granskningen av maginnehåll och blod. Men det går inte att utesluta att medicinering kan ha bidragit till dödsfallet.

Hjärtinflammationen ”tycks lite avvikande”, sade Perper, ”men det behöver inte vara något”.

Dödsfallet kan ha någon naturlig orsak, men Perper vill inte heller utesluta att det var i kombination med läkemedel.

Myndigheterna i Broward County rapporterade att Anna Nicole inte hade några allvarliga fysiska skador. Det finns inte heller tecken på att hon var offer för brott.

Anna Nicole hittades i torsdags medvetslös på hotell i Hollywood i Florida och fördes i ambulans till sjukhus. Upplivningsförsök under resan dit var förgäves och sjukhuset kunde endast konstatera dödsfallet.

Polisen finkammade hennes hotellrum men kunde inte hitta några olagliga preparat där. De enda drogerna i rummet var receptbelagda mediciner.

Medan utredningen av Nicoles dödsfall pågick tog dragkampen om vem som är far till hennes femmånaders dotter Dannielynn en ny vändning. Maken till filmstjärnan Zsa Zsa Gabor, Frederic von Anhalt, sade i Los Angeles att han haft ett tio år långt förhållande med Anna Nicole och skulle kunna var far till Dannielynn.

Anna Nicole själv hävdade hela tiden att maken Howard K Stern är flickans far, något som Nicoles tidigare pojkvän Larry Birkhead starkt ifrågasatt. Birkhead är säker på att han är fadern och har krävt en utredning med DNA-prov.

Dannielynns mormor flög till Bahamas på fredagen för att undersöka den lilla flickans välbefinnande. Dannielynn ska ha tagits om hand av en väninna till Anna Nicole. På fredagen uppgav en journalist att det hörts barngråt från väninnans hem, men ingen öppnade vid påringning.