Indiens premiärminister vädjar till aktivister att avsluta fastan
Indiska kvinnor stödjer korruptionsbekämpaen Anna Hazare och håller upp banderoller under en demonstration i Siliguri den 23 augusti 2011. (Foto: Diptendu Dutta / AFP / Getty Images)


Indiens premiärminister Manmohan Singh uppmanade korruptionsbekämparen Anna Hazare att avsluta sin veckolånga hungerstrejk, enligt ett brev på premiärministerns webbsida.

Singh sade att han kommer att be parlamentet att hålla en debatt om en kraftfullare version av lagförslaget mot korruption.

Både regeringen och Hazare vill se att lagen, kallad Jan Lokpal, om korruptionsbekämpning kommer att godkännas men för närvarande har varje grupp sin egen version av lagförslaget. Aktivisternas version är mycket kraftfullare då man kräver en oberoende övervakningsbyrå mot korruption. 

”Jag har observerat med ökande oro ditt hälsotillstånd. Trots meningskiljaktigheter mellan regeringen och ditt team tror jag inte att någon har eller bör ha några tvivel om min och regeringens djupa och ständiga oro om din hälsa på grund av av din fortsatta fasta,” skrev Singh i brevet.

På tisdag kväll hölls samtal mellan Hazares medhjälpare och finansminister Pranab Mukherjee, regeringens huvudförhandlare, rapporterade Associated Press. Både regeringen och aktivisterna sade att mötet gick ganska bra, men sade att fler samtal är nödvändiga.

 

Översatt från engelska