Illinois statssekreterare uppmuntrar vänner att se Shen Yun
Jesse White, statssekreterare i delstaten Illinois, USA, var på Chicago Civic Opera House och upplevde Shen Yun Performing Arts New York Companys föreställning den 16:e april. (Foto: Charlie Lu/Epoch Times)


Jesse White, statssekreterare i delstaten Illinois, USA, var på Civic Opera House i Chicago nyligen och upplevde Shen Yun Performing Arts New York Companys föreställning. White är också grundare av och huvudtränare för den berömda akrobatgruppen Jesse White Tumbling Team. Efter föreställningen sade han att han skulle uppmuntra sina vänner att se Shen Yun.

Många i publiken hälsade på White när han stod i foajén. Det är  Whites fjärde period som statssekreterare i Illinois och antagligen skulle varenda taxi-chaufför känna igen hans foto.

White blev mycket imponerad av Shen Yun och tyckte att det var både ett nöje och en hälsokur att se den världskända föreställningen.

– Det är helt ofattbart!
Skönheten, det ståtliga, konstformen, färgerna och berättelserna är helt underbara. Och de människor som inte har sett föreställningen, de går miste både om nöjet och om en riktig hälsokur, sade han.

New York-baserade Shen Yun presenterar Kinas 5000-åriga historia och civilisation genom klassisk, kinesisk dans och musik.  Ingen annan av världens konstformer har sådana starka, uttrycksfulla kvaliteter och en sådan repertoar av tekniker som klassisk kinesisk dans. Med tanke på dansteknikerna i Shen Yuns framträdande sade han;

– Eftersom jag själv är gymnast kan jag uppskatta volterna, jag har ju också en gymnastikgrupp här i Chicago, så jag uppskattade verkligen vad jag fick se.

Klassisk kinesisk dans är en av världens mest omfattande danssystem och förutom speciella rörelser och kroppsställningar inkluderar den också många utmanande tekniker som snurrar, hopp och volter. Som de två konferenciererna poängterade under föreställningen, så kommer volterna som de inom akrobatiken ursprungligen från klassisk, kinesisk dans.

Shen Yun är även berömd för sitt geniala sätt att synkronisera olika aspekter av ett teaterframförande. White talade om den här synkroniseringen som en ”verklig ögonöppnare”.

– Man ser de här underbara kropparna röra sig tillsammans, arbeta tillsammans. Detsamma gäller ju i  livet, och här har jag just sett något helt underbart hända på scenen. Musiken, dräkterna, de här underbara kropparna som rörde sig synkroniserat, det är en upplevelse som är en ögonöppnare.

White blev imponerad
av Shen Yuns uppfinningsrika användning av de animerade bakgrundsscenerna och sade att han blev fascinerad av hur bra de vackra dräkterna smälte in i bakgrunderna.

På tal om Whites dubbla yrke sade han:
– Jag är tränare för akrobatgruppen [Jesse White Tumbling Team] och vi har ungefär 1500 föreställningar per år. Vi har sex grupper. Det här gör jag ideellt. Men sedan driver jag också USAs största statssekretariat.

White sade att för att vara säker på att inte missa Shen Yun så ledde han akrobatgruppens två första föreställningar under lördagen men lät en assistent ta hand om den tredje.

– Jag hade ytterligare en föreställning ikväll men jag lät min assisterande tränare ta hand om den eftersom jag ville komma hit och se den här underbara, underbara föreställningen där kinesiska vänner visar deras artisteri och har underhållit oss på ett sätt vi kan vara mycket stolta över.

– Allt jag såg här ikväll var imponerande och som jag sagt tidigare kommer jag att berätta för mina vänner om min upplevelse och uppmuntra dem att komma och se den här underbara, underbara föreställningen.

Charlie Lu och Jeanmarie Lunsford var reportrar.
Shen Yun Performing Arts New York Company framträder i Chicago’s Civic Opera House till och med den 24:e april.

Samtidigt kan man se Shen Yun Performing Arts Touring Company i Europa, den 20-21 aprili tyska Ludwigsburg och den 24-27 april på Circus i Stockholm.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska.