I väntan på brudparet
Kinesiska studenter på visit i Sverige åkte från Gävle till Stockholm för bröllopets skull. (Foton: Anne Hakosalo, Epoch Times)


Under den kungliga bröllopsdagens soliga morgontimmar träffar Epoch Times tre morgonpigga kineser utefter kortegevägen vid Norrbro mellan Slottet och Kungliga Operan. De har kommit med tåg på morgonen från sin studieort Gävle, men bor annars i Kina.

– Vi har kommit för att se bröllopet. I Kina har vi inte någon kung eller kungafamilj och därför känns det här bröllopet som något mycket speciellt att se, säger de. 

En sann rojalist är Angelica Pingani som kommit från Kolbäck utanför Västerås bara för bröllopets skull. Hon försökte få med sig några vänner till Stockholm men lyckades inte med det och åkte då själv. 

– Jag ville se det, jag gillar att ta bilder, det är min hobby. Jag gillar Victorias Daniel också och ser fram emot att kunna stå nära och se på och ta bilder.

Kronprinsessan Victorias 94-årige farbror, Carl Johan Bernadotte, Greve Af Visborg, förlorade sin prinstitel för kärlekens skull . På den tiden inte var tillåtet att gifta sig med en ”vanlig” person. Under en soffintervju med Tv4 på morgonen lyckönskar han brudparet. 

– Det viktigaste av allt är kärleken, hur ska hon kunna jobba om hon inte är lycklig. Jag tycker det här är hellyckat! Jag tycker Daniel är en utomordentligt fin person. Det är så uppenbart att de passar ihop, säger Carl Johan Bernadotte. 

Lite tips bjuder Carl Johan Bernadotte Daniel på:

– Jag tror han ska tänka på att hjälpa Victoria så mycket han kan och det tror jag att han kommer göra också. Och så måste han vara naturlig. Det märks direkt om någon blir tillgjord. 

Angående sin egen förlust av prinstiteln medger han att han inte insåg alla följderna av att välja kärleken framför sin titel. 

– Vi hade levt i en ganska skyddad tillvaro, men jag blev kär och det fick gå före allt. Vi kunde inte ens gifta oss i Sverige och det blev rätt mycket problem med visum och allt. 

Epoch Times träffar även Jan-Olof och Catarina Nilsson från Ekerö, med hundarna Troxie och Ronja efter kortegevägen vid Kungliga Operan. De berättar för Epoch Times att de just träffat på Carl Johan Bernadotte och var både glada och förväntansfulla inför bröllopet. 

– Vi tittar lite grann och sedan åker vi hem för att se resten på TV.


Angelica Pingani från Västerås som ser fram emot och hoppas på fina bilder av kortegen.

Angelica Pingani från Västerås som ser fram emot och hoppas på fina bilder av kortegen.


Jan-Olof och Catarina Nilsson från Ekerö.

Jan-Olof och Catarina Nilsson från Ekerö.