"Hur det kinesiska kommunistpartiet tvingade mig att spionera" del 2
KKP:s agenter tvingade Wang Lian att hämta dokument i Epoch Times Hongkongs redaktionsdatorer. De lockade med snabbare uppehållstillstånd i Hongkong om han samarbetade. (Foto: Zeng Ni/The Epoch Times)


Redaktionens kommentar: Dr Wang Lian kidnappades den 12 september 2006 i staden Zhu Hai, i Guandongprovinsen Guandong, av specialagenter från den kinesiska regimens allmänna säkerhetsbyrå. Efter intensiv hjärntvätt tvingades Wang att spionera på Epoch Times i Hongkong för det kinesiska kommunistpartiet (KKP). Han fick uppdraget att förstöra tidningen så snabbt som möjligt.

I KKP:s ögon är Epoch Times en alltför frispråkig nyhetsbyrå som inte följer KKP:s censorer och som har stor påverkan på samhälleliga frågor och mänskliga rättigheter i Kina. KKP ser Epoch Times som ett ”horn i sidan” och har sedan dess grundande kontinuerligt trakasserat nyhetsbyråns dagliga arbete.

På grund av störningar från KKP:s agenter vägrade plötsligt tryckerierna i Hongkong i maj 2005 att trycka tidningen. Efter att nyhetsbyrån etablerat sitt eget tryckeri bröt sig brottslingar som hyrts av KKP in i lokalen och förstörde viktig tryckutrustning. Nu avslöjar Wang hur KKP attackerar personer i syfte att underminera Epoch Times inifrån.

Efter att ha flytt till Australien mejlade Wang nedanstående vittnesmål till redaktionen på Epoch Times i Hongkong. Efter att ha genomgått mentala kval, vilket ledde till att han inte ville leva längre, vill Wang ändå uppmärksamma KKP:s brott och avslöja hur långt partiet går för att förfölja Falun Gong och skada Epoch Times. Han misstänker att det finns fler med liknande upplevelser som honom och hoppas att hans vittnesmål kan uppmuntra andra att kliva fram och avslöja KKP:s brott. Wang påpekar att man endast kan bli fri från sin rädsla och vara lycklig om man håller fast vid sina principer.

Läs gärna del 1: http://www.epochtimes.se/articles/2007/02/21/11456.html
http://en.epochtimes.com/news/7-2-15/51755.html