Hundratals dignitärer rekommenderar Divine Performing Arts
Mer än hundra personer av eliten inom utbildningsväsendet rekommenderar Divine Performing Arts i Taiwan (Huang Yuyan/The Epoch Times)


Universitetsprofessorer och skolrektorer i Taiwan följer ett direktiv för att förbättra moralen i skolorna, något som initierades av Taiwans utbildningsministerium. Utbildningsväsendet rekommenderar lärare att titta på Divine Performing Art:s (DPA) shower för att inspirera i den moraliska utbildningen. 

DPA, med säte i New York, är en icke-vinstdrivande organisation bestående av dansare, koreografer och musiker i världsklass som är oberoende av Kinas kommunistregim. Den ämnar återuppliva den forntida kulturen och traditionen av Kinas 5000-åriga civilisation som förtrycktes eller eliminerades under Kulturrevolutionen. 

Precis innan DPA:s tredje turné i Taiwan, samlade Wu, en rektor på en mellanstadieskola i Yunlins län, hundratals dignitärer inom utbildningsväsendet i Taiwan för att rekommendera DPA vidare till andra. De samlades vid Kulturcentertorget den 11 januari 2009 för att erkänna DPA och därmed återuppliva den kinesiska kulturens ära och storslagenhet. 

Efter att rektor Wu sett DPA:s uppträdanden två år i rad blev han inspirerad. 

– Uppträdandet överskrider konsten. Den har upphöjt utbildningen till moral och karaktär, sade han. 

– DPA:s energifält är ett fält av moralisk utbildning. Det har överskridit dagens traditionella utbildning.

Han citerade en annan rektor som beskrev DPA som ”kungens väg inom konsten. Den har nått konstens zenit”. 

DPA använder kinesiska klassiska danser och berättelser för att återge dramatiska skildringar av gårdagens och dagens omhuldade berättelser. Deras gestalter förkroppsligar de mest exalterade dygderna inom kinesisk civilisation, och förmedlar ett budskap om moral som fortfarande är relevant i dag. Många av dem har inspirerat människor från generation till generation, som till exempel sagan om hjältinnan Mulan och general Yue Fei. Andra lever sina liv i tystlåtenhet med stort mod i dag som utan tvivel berör och inspirerar. 

– DPA använder konst genom uppträdanden för att få folk att förstå. Det kräver inte språk som ett medium, sade professor Chang från Nationella Lärarutbildningshögskolan. 

Hon kallade DPA för “skönhetens ambassadör” 

– Folk förstår kinesisk kultur när konst visas upp genom uppträdanden. Det är ett sådant välvilligt uppträdande som berör vanliga människor. Det är mer okonstlat än böcker.

Utbildningsledarna bad också akademiska institutioner i länen Yunlin, Taichung, Nantou och Zhanghua samt staden Taichung för att kunna ge sina lärare ledighet för att titta på DPA som en del av en breddad utbildning. 

Yan, före detta rektor för nationella universitetet, har sett DPA:s shower två gånger. Vid söndagens presskonferens sade han:

– DPA:s uppträdanden är annorlunda än vanliga shower. Den använder konst genom uppträdanden för att presentera essensen i den kinesiska kulturen. Under dess andra turné i Taiwan presenterade DPA ett uppträdande i form av finstämdhet och djup utan dess like. Innan DPA omfamnar Taiwan för en tredje gång, skulle jag vilja uppmana folk i Taichung att ta tillfället i akt – för att berika sitt andliga liv – genom att titta på DPA:s uppträdande. 

Divine Performing Arts Company grundades i USA. Debutuppträdandet skedde på Beacon Theatre i Broadway i New York och presenterade 10 shower, vilket blev rekord för en kinesisk uppträdandegrupp i New York. Under det kinesiska nyåret 2008 presenterade DPA 15 shower i New Yorks Radio City Music Hall, vilket åter blev ett nytt rekord för en kinesisk uppträdandegrupp. 

2008 såg 60 000 personer Divine Performing Arts. Under 2009 års turné i Taiwan kommer DPA att presentera 37 shower från 20 februari till 22 mars i Tainan, Taipei, Taichung, Chiayi, Kaoshung och Sinchu.

Epoch Times är stolt sponsor av Divine Performing Arts 2009 års världsturné.
För mer information besök www.divineshows.com

http://epochtimes.com/b5/9/1/13/n2395423.htm