Hundra skadade och en död efter sammandrabbningar i Jordanien
Demonstranter drabbar samman med kravallpolis när dessa bröt upp ett läger som satts upp av reformivrande studenter, och arresterade flera av dem den 25 mars 2011 i Amman, Jordanien. (Foto: Khalil Mazraawi/Getty Images )


Demonstranter för och emot regeringen drabbade samman i Jordaniens huvudstad på fredagen, och det rapporteras om fler än 100 skadade och en död.

Säkerhetsstyrkor gick in när de som stödjer monarkin och demonstranterna började kasta sten och andra föremål på varandra, rapporterade Reuters. En åskådare dog på sjukhuset efter att ha blivit misshandlad av polis.

Ytterligare en man dog under sammandrabbningen men man fann senare att han dött av en hjärtattack. Av de 120 personer som skadades är 52 polismän, uppger nyhetsbyrån AP.

Efter vågen av protester i Libyen, Egypten, Tunisien och det närliggande Syrien har ett antal protesterande startat demonstrationer mot kung Abdullahs monarki och krävt reformer. Protesterna i Jordanien har varit mindre än i andra länder och har inte haft krav på regimskifte.

– Skurkar (som är för monarkin) kastade sten från ena sidan och polisen attackerade demonstranterna med påkar för att driva dem tillbaka, sade Mahmoud Hamawi, en demonstrant på platsen, till Reuters. En kameraman från nyhetsbyrån blev också slagen av monarkianhängare och säkerhetsstyrkor.

Några hundra demonstranter samlades på ett centralt torg nära Inrikesministeriet för att slå läger och försäkra sig om att deras krav skulle bli respekterade, enligt AP. Regeringssympatisörer kom och attackerade lägren och demonstranterna, vilket föranledde polisen att gå in och skingra demonstranterna.

Översatt från engelska