Hoten mot koptiska kyrkor höjer säkerhetsberedskapen i Europa
En egyptisk man promenerar framför en koptisk kyrka i Kairo den 2 november 2010. Koptiska kristna kyrkor i Europa är under hård säkerhetsbevakning efter att terroristhot publicerats på en islamisk webbsida. (Foto: Khaled Desouki/AFP/Getty Images)


Koptiska kristna kyrkor i Europa är under hård bevakning efter att terroristhot publicerats på en islamistisk webbsida efter nyårets bombattack mot en egyptisk kyrka, där 21 kyrkobesökare dödades.

Myndigheter i flera europeiska länder, däribland Frankrike, Tyskland och Nederländerna, har ökat bevakningen av ortodoxa koptiska kristna kyrkor efter att ospecificerade hot utfärdats på internet mot deras kyrkor, enligt nyhetsrapporter.

Den 1 januari dödade en självmordsbombare 21 människor och skadade nästan 100 andra utanför en koptisk kristen kyrka i staden Alexandria i norra Egypten.

Kopterna i Europa är rädda för ytterligare våld nu när de förbereder sig för att fira jul den 7 januari och sörja dem som omkom i helgens attack i Egypten.

Franska tidningen Le Figaro skrev att ett hotfullt meddelande hade kommit från Choukmoun al-Islams webbsida som nämnde omkring 50 koptiska kyrkor i Tyskland, Storbritannien och Frankrike som potentiella mål.

Dessa terroristhot utfärdades mot Europa via internet innan attacken den 1 januari ägde rum i Egypten.

– Hotet tas på största allvar, sade ett polisbefäl i Paris till Le Figaro.

Bombningen, som inträffade veckor efter ett al-Qaida hot mot Egypten, utfördes av en självmordsbombare som bar på en utrustning laddad med spikar och kullager enligt undersökning som gjordes av kriminaltekniska laboratoriet, rapporterar Associated Press.

Händelsen fick många kristna att protestera i Kairo och Alexandria, vilket orsakade sammandrabbningar med polisen. Demonstranterna krävde skydd från myndigheterna under tiden polisen söker efter eventuella misstänkta.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/48640/