Hotellupptäckare ett toppenjobb


Det finns ett nytt arbete i Kina där man kan tjäna ”tio tusen yuan (10600 SEK) varje månad med privilegiumet att bo på lyxiga hotell och där inget stämpelkort behövs under arbetet”. Tre lyckliga människor utav 5000 sökande fick arbetet som ”hotelupptäckare” den 10 februari. Enligt Chinanews.com.cn är dessa personer Zhang Yumuo från Peking, Zhuang Jing från Shanghai och Li Jia från Xi’an.

Nyligen erbjöd qunar.com (qunar betyder ”vart vill du åka), en reseservicewebbsida, detta arbete som hotellupptäckare genom jobbletandewebbsidor som Zhaopin.com, 51job.com och ChinaHR.com. Qunar.com erbjuder hotell- och flygbokningsservice samt råd och fakta om de olika resorna. Som hotellupptäckare förväntas man att hitta och upptäcka unika hotell och pröva på att bo på nyöppna hotell.

Då och då får de bo gratis på hotell, skriva kommentarer om och rekommendationer på hotell, ta hand om e-postkorrespondens från internetanvändare, göra intervjuer med medier, ha personliga bloggar och dela med sig av bilder och videofilmer från hotell som de utvärderar.

Zhuang skiljde sig från de tusentals sökande på grund av sin omfattande erfarenhet av att resa och ge kommentarer om sina resor, enligt Chinanews.com.cn. Tre personer kommer att skriva kontrakt med qunar.com och bli professionella hotellupptäckare för China Hotel Association.

Arbetet krävde bara att man var över 18 år. Det spelade ingen roll om man var kvinna eller man, och det fanns inget krav på att man skulle ha någon utbildning eller tidigare arbetslivserfarenhet. Som sökande skulle man dock tycka om resor, ha god observationsförmåga och en vilja att kunna prova nya saker och dela med sig av sina åsikter och tankar.  

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/29668/
http://www.epochtimes.com/b5/10/2/11/n2816967.htm