Hongkong stödjer 40 miljoner KKP-avhoppare
En demonstration i Hongkong uppmärksammade de 40 miljoner människor som visat sitt avståndstagande till det kinesiska kommunistpartiet och dess underorganisationer. (Foto:Li Zhongyuan/The Epoch Times)


Fram tills den 14 juli har fler än 40 miljoner avsagt sitt utträde ur det kinesiska kommunistpartiet (KKP) och dess underorganisationer.

Den 12 juli, precis innan antalet avhoppare från KKP nådde 40 miljoner, hölls en manifestation vid Victoria Park i Hongkong. De manade till ett fridfullt slut på KKP genom att träda ur partiet.

Gao Dawei, ordförande för det globala servicecentret för att träda ur KKP, meddelande att han gratulerade dem som tagit avstånd från KKP och omfamnat framtiden. Gao nämnde också att folket och tjänstemännen i Kina inte ska ha några förhoppningar på KPP.

Szeto Wah, ordförande för Hong Kong Alliance in Support of Patriotic Democratic Movements of China, talade även han under manifestationen. Han hoppas att Epoch Times nästa år, till den 20:e årsdagen av massakern på Himmelska Fridens tog, kan publicera en bok med uttalanden från personer som trätt ur KKP så ”att de kan berätta för oss varför de trätt ur KKP och hur de kom till insikt”.

– Jag tror att den boken kommer att förstärka trenden med KKP-utträden till en kulmen, sade Wah.

Ett förinspelat meddelande från Jia Jia, tidigare generalsekreterare för Shanxi Provincial Association of Scientists and Technology Experts, som nyligen beviljats asyl i Nya Zeeland, och Göran Lindblad, svenska moderpolitiker, spelades upp vid manifestationen – där de uttryckte sitt stöd för rörelsen.

Hongkongs rådsmedlem Tsang Kin-shing talade om hur totalitära regimer så småningom kommer att kollapsa, och han hoppades att alla som har förföljts av KKP kommer att stå upp och slåss för sina rättigheter.

Efter manifestationen, marscherade Celestial Marching Band och cirka 500 människor från Victoria Park till sambandskontoret för Centrala folkets regering i Hongkong. Paraden gick genom de livfulla gatorna. Tangtrummornas uppträdande, midjetrumtruppen och banderoller för att stödja aktiviteten drog uppmärksamheten till sig från Hongkongbor och turister från Kina.

Paraden varade i tre timmar och slutade med ett att meddelande lästes upp framför det kinesiska sambandskontoret.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/china/hong-kong-march-supports-40-million-withdrawals-from-ccp-1350.html