Hon vill ge bort den kinesiska traditionella kulturen i present
Kam Fong Wong tyckte mycket om musiken i Chinese Spectacular. (Foto: Maria Johansson/Epoch Times)


Kam Fong Wong vill att fler ska lära känna den kinesiska kulturen, speciellt personer som inte är kineser.

– Det är den bästa present vi kan ge andra.

Kam Fong Wong kom till Sverige från Kina för 26 år sedan. Då var hon 24 år. I dag arbetar hon i köket på Sabbatsbergs sjukhus i Stockholm. Hon är stolt över den traditionella kinesiska kulturen.

– Vi har en mycket fin kultur.

I ett av numren håller en liten flicka upp en banderoll med tre tecken på. De betyder sanning, godhet och tålamod och är principerna inom den andliga metoden Falun Gong. Kam Fong tycker att de tre principerna är mycket vackra. Hon är kristen och försöker alltid vara sann som människa.

– Om alla människor skulle leva efter sanning, godhet och tålamod så skulle det inte finnas några krig i den här världen.

Kam Fong tycker att det är svårt att lita på människor i dag och att det är många som ljuger. Hon tycker att det är svårt att få kompisar som hon kan lita på och att det är likadant både i Kina och i Sverige. Shen Yun Chinese Spectacular är annorlunda tycker hon eftersom föreställningen fokuserar på det vackra och tar fram det goda.

– Jag tycker att den här showen visar på sanningen.

I Divine Performing Arts orkester spelar man på både västerländska och kinesiska instrument, som till exempel fiol och kinesisk cittra. Det är ungefär 50 personer som spelar i orkestern. Kam Fong tyckte att musiken de spelade var mycket vacker.

– Det låter som om det vore 100 personer som spelar tillsammans men det är det ju inte!