Hollywoodproducent om Shen Yun: "Unikt, överväldigande"
Jim DeCicco berättar om sin upplevelse i Segerstrom Center for the Arts, den 12:e mars. (Foto: Med tillstånd av NTD Television)


– Shen Yuns framträdande var verkligen, verkligen unikt. Det var överväldigande, sade Jim DeCicco efter att ha sett Shen Yun på Segerstrom Center, I Costa Mesa Kalifornien den 12:e mars. Han såg föreställningen tillsammans med sångerskan Kim La Chance.

DeCiccos imponerande entreprenörskap omfattar att vara prisbelönt produktionsledare i Hollywood, chef på ett Wall Street-företag och finanskonsult i Washington. Han har också ett radioprogram: Millionaire Mindset for Life.

Kim La Chance är skaparen bakom och värdinna för en tv-serie om hälsa. Hon satte sitt avtryck i musikvärlden när hon sjöng med rockgruppen ”Vixen” tillsammans med Marty Friedman, före detta gitarrist i Megadeth.

Båda var hänförda och helt tagna av Shen Yuns framträdande.

– Med alla dräkternas färger och synkroniseringen mellan dansen och musiken, och tekniken till videon och bakgrunden, det var verkligen, verkligen unikt, men samtidigt så elegant, sade DeCicco.

Kim La Chance som varit ledsångare och scenartist, uttryckte sin entusiasm:

– De atletiska dansarna var helt fantastiska. Dräkterna var så vackra och färgrika och gnistrande.

Shen Yuns hemsida berättar om dräkterna; ”Varje dräkt i en Shen Yun-föreställning bidrar med sina lysande färger till ett bländande skådespel; från Tangdynastins ”Regnbågs- och fjäderskrudar” till kejserliga drakdräkter, Fenix-kronor och molncaper”.

Som musiker berördes La Chance av orkestern, erhu-solisten och sångarna.

– Jag älskar det, och musiken är helt fenomenal! Vad heter det där instrumentet som solisten spelade? Erhu? Det skulle jag vilja lära mig. Det är så vackert! Det har en så vacker röst. Och sopranerna … de behöver ingen mikrofon, deras röster når ut så vackert över hela publiken, sade hon.

I programboken kan man läsa att Shen Yun-orkestern kombinerar traditionella kinesiska toner med storslagenheten hos den västerländska symfonin.

– Det var helt fantastiskt och hur videon var knuten till det som hände med dansarna och hur de plötsligt kom upp på videoskärmen, det var helt genialt! Genialt! Helt fenomenalt! sade La Chance.

– Det ser ut som att dansarna flyger in i och träder fram ur den projicerade, digitala bakgrunden.

DeCicco talade utifrån sin vinkel som en expert inom artistvärlden. Han sade att ett riktigt bra framträdande går bortom teknisk perfektion, och Shen Yun gjorde det.

– Som professionell ser jag detaljerna. Riktigt bra framträdanden är de som når bortom det, där man är så inne i själva innehållet att man inte tänker på det tekniska längre. Man tänker inte på ljuset, eller musiken, eller några vinkningar eller vad det kan vara. Man är helt enkelt verkligt närvarande och njuter av det hela. Och det är just vad som hände under det här framträdandet.

För honom bildade alla detaljer en helhet.

– Hur bra allting samverkade; dansen och dräkterna och detaljerna på dräkterna också. Att göra dräkter som ska fungera för den här sortens rörelser och samtidigt så otroligt detaljerade och små utsmyckningar, huvudprydnader och alla små detaljer. Det var fulländat.

”Shen Yuns produktioner är inspirerade av Kinas 5 000 år som civilisation”, skriver dansföretaget i programbladet. Shen Yuns hemsida förklarar vidare ”Det kinesiska kommunistpartiet påtvingade samhället ateismen och har i årtionden lanserat olika kampanjer, där Kulturrevolutionen är mest märkbar, för att förstöra inte bara kulturella platser, tempel och reliker utan också det kinesiska folkets tro på dygd och på det gudomliga. ”

DeCicco tog till sig detta och sade:

– Man ser sådana strålande färger och en så ljus energi och sedan när de gestaltar scenerna där representanter för det kommunistiska Kina konfronterar, så ser man den mörka energin och hur himlen mörknar och deras attityd, fast stiliserat.

Han talade om dansnumren ”The steadfast lotus” (Den orubbliga lotusblomman) och ”Buddhas Compassion Shines Forth” (Buddhas medkänsla strålar) som utspelar sig i dagens Kina.

– Det blir en sådan kontrast och det får en att tänka på hur mycket vi kanske tar det för givet när vi ser det i dagens samhälle, att vi tycker att det är ok, vi tror att det är normalt, när det som faktiskt är mer normalt och mer naturligt för själen är det som sker utan det.

– Det är mer som gå tillbaka till den gamla kinesiska filosofins rötter, kinesisk visdom. Saker som en så stor del av västvärlden söker efter som livsfilosofi. Och det är bra att se att det finns en sådan rörelse för att återuppliva det i modern tid, sade han.

La Chance avslutade:

– Jag känner mig så hedrad att vara här ikväll och vara en del av dem som stöttar de här människorna som lever under hemska förhållanden i Kina.

NTD Television och Thanh Le rapporterade.

Översatt från engelska.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra kompanier som turnerar samtidigt runt om i världen. För mer information, besök www.shenyunperformingarts.org

Epoch Times anser Shen Yun Performing Arts vara den mest betydelsefulla kulturella händelsen i vår tid. Vi har stolt förmedlat publikreaktioner sedan Shen Yuns start 2006.