Holly Williams konsert i Göteborg - Vackert!
Holly Williams sjunger med en stark och känslig stämma, och byter vid några tillfällen från akustisk gitarr till flygel. (Foton: Anders Eriksson/Epoch Times Sverige)


Holly Williams, sångare och låtskrivare från Nashville, USA, besökte Göteborg på sin Europaturné i lördags kväll. Hon börjar att bli lite känd även utanför USA och har släppt två album: ”The Ones We Never Knew” (2004) och ”Here With Me” (2009). Hon berättade för publiken under konserten att de tyvärr tog för få skivor med sig till Europa, och hade sålt slut på dem tidigare under turnén!

Vid hennes sida på turnén och ibland även på scen är hennes make Chris Coleman som spelar akustisk gitarr, munspel och sjunger stämmor. De verkar vara ett harmoniskt par och kärleken gnistrar mellan dem i duetten ”A love I think will last”.

Holly Williams farfar var den berömde country-legenden Hank Williams, och det verkar som att hennes låtskrivartalang på något sätt har gått i arv. Låtarna är enkla och rakt på sak – precis som man förväntar sig i denna genre (countryrock). Och jag saknar inte hennes band på scen, eftersom paret har så varma personligheter, och det blir mer som ett familjärt gig än en konsert. Dessutom är det lättare att fokusera på hennes texter när det är bara hon och hennes instrument.

Holly har alltid något att säga om sina sånger, och hon talar mycket öppet om vad som inspirerade henne att skriva dem. Hon berättar till exempel om en bilolycka som gjorde hennes syster mer eller mindre handikappad. Hon sjunger om detta trauma i låten ”Without Jesus Here With Me”. Hon var också med I bilen och hon berättar att det var ett mirakel att de överlevde.

Efter en timme av låtar från sina två album och en Bob Dylan-cover lämnar hon och Chris scenen, men kommer tillbaka för en sista sång: ”I’m So Lonesome I Could Cry” av hennes farfar Hank Williams. Mycket rörande.

Anders Eriksson är sångare och låtskrivare och skriver musikrecensioner för Epoch Times och på sin blogg MusicForFreedom.net.


Maken Chris Coleman kompletterar med stämsång, akustisk gitarr och munspel.

Maken Chris Coleman kompletterar med stämsång, akustisk gitarr och munspel.