"Holiday Wonders" tjusar med elegans och dånande trummor
Bhavin Uyas och hans familj älskade energin från trummorna. (Dayin Chen/The Epoch Times)


Från ”Descent of the Celestial Kings” till ”Lady of the Moon,”från Qingdynastins glans till de dundrande trummorna under Tangdynastin, och från Mongoliet till Korea in till Beacon Theatre på New Yorks Broadway – Holiday Wonders tar publiken i New York till den klassisk kinesiska dansens och musikens rikedom.

Varje sång- och dansuppträdande har sin egen speciella uppsättning, såsom dess kuliss, vilket ger varje historia som berättas en rik och fullständig ”atmosfär.” Där finns historier om vänlighet, förlåtelse och ödmjukhet – rika värden som har format Kina under tusentals år.Bora från New York sade: ”Denna show är mycket klassisk och orginell. Färgerna, musiken och dräkterna är så speciella.” (Dayin Chen/The Epoch Times)

Divine Performing Arts och New Tang Dynasty Televisions (NTDTV) uppsättning är inte likt någon annan. Scen efter scen av perfekt koordinerade uppträdanden ackompanjeras av orkestern Divine Permorming Arts som mjukt kombinerar klassiska västerländska instrument som violin och trumpet med traditionella kinesiska instrument – som det tvåsträngade violinliknande instrumentet erhu.

Charles Matin från New Jersey sa:

– Sammantaget var showen mycket bra gjord och med denna orkester så ”slipper man musik på burk.” Jag har aldrig hört erhu förut och det var verkligen fint. Förstatenoren var fantastisk, otroligt. Man ser inte en sådan trevlig variation på en vanlig kinesisk show och det är ett trevligt sätt att fira högtiderna på.


Israel Chorberg (Dayin Chen/The Epoch Times)

Israel Chorberg (Dayin Chen/The Epoch Times)

Israel Chorberg sa:

– Jag var tidigare konsertledare för den amerikanska balletten och denna show är originell – till och med dräkterna, jag har aldrig tidigare sett den typen på scen.

Hans hustru Tamara, en konsertpianist var också förtjust:

– Jag älskar sättet de dansade på – som om de svävade och koordinationen och musiken är så perfekt.Natalia från Colomia: ”Jag gillar dansarna och dräkterna, traditionen från Kina, färgerna och rörelserna från dansarna…” (Dayin Chen/The Epoch Times)

Åttaåriga Natalia, en besökare från Colombia, sade:

– Jag gillar dansarna och dräkterna, traditionen från Kina, färgerna och rörelserna från dansarna, speciellt i ”Lady of the Moon-dansen” och dess musik.

I ”Lady of the Moon,” en av Kinas mest kända legender, beviljas Chang E och hennes make elixiret för odödlighet som en belöning för att ha levt ett liv med medkänsla, men ack är ett sådant liv kantat med hinder.

I en annan akt, ”Kraften av medvetenhet,” förföljs Falun Gong-utövare för deras utövning i dagens kommunistkina. Denna metod lär ut att följa goda dygder och de traditionella kinesiska värdena ”Sanning, Godhet och Tålamod,” vilka framträder med stora tecken i slutet av akten.

– Scenen med tecknen Sanning, Godhet och Tålamod gjorde mig verkligen avslappnad och jag kände det som att jag var i Kina och som jag verkligen gjorde [Falun Gong] övningar tillsammans med alla, sa New York-bon Ilene Fantauzzi.


Från vänster till höger Ilene Fantauzze, Geraldine Kamal och Melissa Ramos. (Dayin Chen/The Epoch Times)

Från vänster till höger Ilene Fantauzze, Geraldine Kamal och Melissa Ramos. (Dayin Chen/The Epoch Times)

Varje gång ridån går upp I ”Holiday Wonders” är scenen och uppträdandet lika vackert som föregående.


Doris Achon älskade all kinesisk kultur, operasång och de subtila och vackra gesterna i mongol- och Xinjiangdanserna. (Dayin Chen/The Epoch Times)

Doris Achon älskade all kinesisk kultur, operasång och de subtila och vackra gesterna i mongol- och Xinjiangdanserna. (Dayin Chen/The Epoch Times)


Sonya-Marie Aleman sa att hon kände det som hon hade tagits på en resa genom olika regioner i Asien. Sonya som är verksam inom dans och aerobics sade, ”rörelserna i de kinesiska danserna var fantastiska

Sonya-Marie Aleman sa att hon kände det som hon hade tagits på en resa genom olika regioner i Asien. Sonya som är verksam inom dans och aerobics sade, ”rörelserna i de kinesiska danserna var fantastiska” och att hon är intresserad att lära sig dom. Hon är förvånad över att kinesisk klassisk dans kan vara långsam och rofylld samtidigt som den också införlivar ”fall och kullerbyttor.” (Dayin Chen/The Epoch Times)

Översatt från version