Holiday Wonders populärt i Shanghai
Människorättsadvokaten Zheng Enchong, Shanghai. (The Epoch Times)


Den välkände människorättsadvokaten Zheng Enchong berättar för Epoch Times att NTDTV:s (New Tang Dynasty) Divine Performing arts jul-shower är populära i Shanghai och att det även finns gatuförsäljare som där säljer DVD med föregående års shower av NTDTV:s julföreställningar Holiday Wonders.

NTDTV:s  Holiday Wonders uppförs för närvarande på Beacon Theatre på Broadway i New York. Den kommande showen Chinese New Year Spectacular är planerad att visas i Atlanta, Boston, Los Angeles, San Francisco och några andra amerikanska städer innan den som ”Shen Yun – Chinese Spectacular”, fortsätter vidare på turné genom Asien och Europa.

Under en intervju den 23 december säger Zheng att det på senare tid skett tre förändringar bland Shanghaiborna. Den ena är att medborgarnas känsla för att skydda sina rättigheter nu är starkare och att de blivit mer förståndiga. Allt fler har lärt sig att kommunicera med omvärlden via internet, och studerar data. För det andra menar han att fler Shanghaibor nu ansluter sig till religioner. Det tredje är att Holiday Wonders shower har fått stor spridning i Shanghai.

Han fick nyligen några VCD från en bekants barn som studerar på högskolan. Bland dem fanns några av NTDTV:s Julshower.

Zheng tycker att Holiday Wonders har en hög artistisk nivå på sina framträdanden, särskilt  överraskad blev han över att se tenoren Guan Guimin i programmet.

Zheng berättar att Guan var en mycket känd tenor i Kina och att kineser känner väl till honom. Zheng tycker mycket om Guan och minns många av hans tidigare framträdanden i Kina.

– Eftersom jag inte sett honom på länge trodde jag att han dragit sig tillbaka. Jag blev verkligen överraskad av att se honom på galan. Han sjunger mycket bra, sade Zheng.

Översatt från version