Hitlers fängelsedokument funna i Tyskland
Dimman skingras över floden Lech i Landsberg am Lech i Tyskland där Adolf Hitler på 1920-talet avtjänade ett nio månader långt fängelsestraff. Nyligen avslöjades upptäckten av ett antal försvunna dokument som Hitler skrev under sin fängelsevistelse. (Foto: Johannes Simon/Getty Images)


Adolf Hitler har skapat uppståndelse i Tyskland 65 år efter sin död. Ett antal dokument från tiden då Hitler satt i tyskt fängelse under 1920-talet hittades nyligen av en man från Nürnberg då denne gick igenom sin fars kvarlåtenskap.

Dokumenten är från tiden före Naziregimens framväxt i Tyskland.

Upptäckten av de försvunna dokumenten avslöjas i en färsk rapport från Associated Press. Papperen ska ha köpts av den avlidne fadern på en loppmarknad under 1970-talet. De är kopior av anteckningar från Hitlers fängelsetid, och ett av dokumenten är underskrivet av den forne Führern.

En auktionshall ägd av Werner Behringer kommer att sälja de 500 dokumenten i juli med ett utgångsbud på 30 677 US$. Papperen tros ha varit i Hitlers egen ägo.

– Dokumenten ser ut att vara äkta, men för att kunna göra en riktig undersökning behöver vi ha tillgång till originalen. Den avlidne fadern visste troligtvis inte vad han hade där, uppger Behringer till Associated Press.

Hitler dömdes till fem års fängelse men släpptes efter att ha suttit mindre än ett år.

Hitler firade sin 35:e födelsedag i fängelset och tilläts, bland en mängd förmåner, även att ta emot besökare. Dokumenten innehåller bland kort med hans besökare under fängelsevistelsen.

– Hans tid i fängelset var mer som en semester, säger Behringer.

Det var under tiden i fängelset som Hitler började skriva sin ökända bok ”Mein Kampf”. 

Hitler föddes i Österrike och dog i Berlin 1945. Han var Führer för det nationalsocialistiska partiet vilket dödade 6 miljoner judar under Förintelsen.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/38018/