Himmelriket, säger multimediakonstnär
Stern som är multimediakonstnär vid Radio City Music Hall. (Med tillstånd av NTDTV)


För multimediakonstnären Stern var det en upplyftande upplevelse att se Shen Yun Performing Arts på Radio City Music Hall i New York.

– Himmelriket, helt enkelt underbart och väldigt inspirerande för min konst, sade Stern.

– Särskilt som konstnär, tycker jag att det är otroligt upplyftande och inspirerande. Det är fullt av livsglädje och rörelse, och färgerna är gudomliga, säger hon.

Stern berättade att hon tog till sig Shen Yuns föreställning på djupet, på många plan.

– Jag är en mycket andligt orienterad person som älskar att se skådespel på scen. Mitt konstnärliga arbete är mycket vidsynt. Jag älskar att sätta ihop olika saker, som tyg och saker som är självlysande och glittriga, sade Stern.

– Så det här stämde så kraftfullt för mig på så många olika plan. Det var utsökt, verkligen utsökt. Danserna var praktfulla. Färgerna var spännande och inspirerande, tillade hon.

– Jag älskar föreställningar som det här som kombinerar rörelse, dans, tyger och målningar. Jag älskar multimedia, sade Stern.

– Det och den andliga energin som den har, gör den till något mycket, mycket enastående. Jag njöt verkligen mycket av den.

Kina var en gång känt som Mittens rike och i det gamla Kina trodde man att Kinas femtusenåriga kultur sändes ner från himlen. Den andliga innersta naturen i den kinesiska kulturen hyllas genom hela Shen Yuns framträdande.

– Budskapet var mycket upplyftande. Så jag är alldeles överlycklig att ha sett den. Den var mycket speciell  och rörande, kommenterade Stern.

Shen Yun: s föreställning tar också fram den nutida historien om utövarna av Falun Dafa som fortfarande förföljs i Kina för sin tro på metodens principer: sanning, godhet och tålamod.

Ett dansnummer som skildrar förföljelsen, lyfter fram den forna tron att ”gott belönas alltid med gott och onda gärningar för med sig dåligt tillbaka”. Det här numret är också ett budskap om hopp och tron på att själen lever vidare. Stern blev djupt rörd av den här presentationen och efteråt kände hon sig optimistisk inför livet.

– Scenen som handlade om förföljelsen var djupt rörande och mycket vacker och mycket upplyftande, sade Stern.

För henne handlar det om att ”vara mer hoppfull i en mörk värld”.

– Det var mycket, mycket speciellt. Det var underbart, sammanfattade Stern.

Med rapportering från NTDTV

Shen Yun kommer att hålla föreställningar på Radio City Music Hall i New York fram till den 21 februari.

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Artikel översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/29676/