Hepatitvaccin tros ligga bakom dödsfall
En sköterska kontrollerar kardiogram på en liten flicka som blev sjuk av vaccin på ett sjukhus i Kina. (China Photos/Getty Images)


Då ett barn dött efter att ha injicerats med ett hepatitvaccin har Fengtaidistriktet i Peking stoppat användningen av vaccinet, rapporterar Central News Agency.

Ett 20 månader gammalt spädbarn i Fengtai dog två månader efter att det vaccinerades med Sinovac Biotechs hepatit A-vaccin, kallat ”Healive”. Därför har hälsovårdsbyrån i Fengtai slutat att använda vaccinet.

Enligt en lokaltidning dog även flicka i Chaoyangdistriktet efter att hon injicerats med samma vaccin. Hon fick hög feber och avled två dagar senare.

Det misstänkta vaccinet kom från en sats ur vilken man distribuerat nära 20 000 doser. Enligt Sinovac hade satsen passerat de statliga säkerhetskontrollerna i juli i år.

Hälsomyndigheterna i Peking hävdade att vaccinet köpts genom öppen budgivning via korrekta kanaler och att det inte borde föreligga några kvalitetsproblem. Därmed anser man att det inte finns några skäl att stoppa vaccineringarna i staden.

Hälsovårdsmyndigheten i Chaoyangdistriktet vidhåller att den höga feber som bröt ut hos den andra flickan bara var ett enskilt fall och inte bevisar att det finns ett kvalitetsproblem med vaccinet.

Spädbarnet från Fengtai genomgår obduktion men resultatet är ännu inte känt.

 

Översatt från engelska: http://en.epochtimes.com/n2/china/sinovac-hepatitis-a-vaccine-child-death-8258.html