Hemligheter för små utrymmen
Ett konsolbord utfällt till ett matbord. (Foto: Resource Furniture)


Möbler för flera syften

När man bor på ett litet område kan det tyckas som man inte har tillräckligt med utrymme för allt man behöver. Då är det tvärtom dags att bli kreativ och hitta möbler som tjänar dubbla eller till och med tredubbla syften. En bokhylla som innehåller förvaringsutrymme och döljer en tv tar bara upp hälften av väggen.


Ett konsolbord som fälls ut till ett matbord. (Foto: Resource Furniture)

Ett konsolbord som fälls ut till ett matbord. (Foto: Resource Furniture)

Ett konsolbord som fälls ut till ett matbord kan också användas som ett skrivbord om man tar fram en stol, eller ännu bättre, en ottoman med plats för förvaring.

Våga dekorera

Bara för att platsen är liten betyder inte att den inte borde vara vacker. Att använda accentfärger eller tapet för att definiera ett område visuellt, separerar det väggar och lurar ögat att tro att utrymmet är större. Var inte rädd för att använda färg och mönster, även mörka färger. Så länge du har bra belysning kommer utrymmet inte kännas mindre, utan får det att kännas mysigt och inbjudande. Glöm inte att lägga till en armatur för att verkligen få utrymmet att synas och använd en spegel för att ljuset kan studsa runt i rummet.

Större är ibland bättre


En ottoman gör dubbel tjänst som förvaring. (Foto: Laura Stein Interiors)

En ottoman gör dubbel tjänst som förvaring. (Foto: Laura Stein Interiors)

Bara för att ditt rum är litet betyder inte alla dina möbler ska se ut som om de hör hemma i ett dockhus. Det är bättre att använda några större möbler än fylla upp rummet med massor av små möbler. För mycket små möbler får rummet att se rörigt ut och mindre än det faktiskt är. Tricket är att undvika tunga möbler och hålla proportionerna balanserade.

Måla något oväntat


Ett sovrum målat med en sofistikerad grå nyans. (Foto: Sherman-Williams)

Ett sovrum målat med en sofistikerad grå nyans. (Foto: Sherman-Williams)

Överväg att måla ledstången till en trappa, väggdekor eller en möbel. Genom att omvandla ett nattduksbord i sovrummet till klarblått eller en skrivbordsstol till oväntad orange färg, kommer allt annat i rummet att se större ut.

Experimentera med färgkombinationer. Med färgvisualisering kan målare ladda upp en bild av ett rum och virtuellt måla utrymmet med hjälp av vilken färg som helst. Testa med att måla en accentvägg eller stryk färg i taket. Rätt färgkombination kan skapa ett sammanhållet intryck.

Översatt från engelska