"Helt fantastiskt - har inte sett något liknande"
Christer och Karin Nordin såg Shen Yuns föreställning på Cirkus den 9 april. (Foto: Yvonne Kleberg/Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts New York Company gav sin fjärde och sista föreställning i Stockholm på tisdagskvällen den 9 april inför en fullsatt salong.

Den intresserade kan läsa på Shen Yuns hemsida att den klassiska kinesiska dansen är innehållsrik med uttrycksfull kraft, och att den har vackra dansrörelser som återspeglar den inre meningen av dansarens inneboende tankar och känslor.

Det var just dansen som Shen Yun Performing Arts framställer på scen som attraherade det äkta paret Nordin. Christer Nordin som tidigare varit företagsledare på ett bolag som gör tv-program sade:

– Helt fantastiskt! Har inte sett något liknande och jag har sett mycket dans i mina dagar.

Hans fru Karin fann föreställningen ”väldigt fascinerande”, speciellt dansen. Det berättas på Shen Yuns hemsida att den klassiska kinesiska dansens skönhet  är rikedomar som kan delas av hela mänskligheten.

Det andra som Christer Nordin fascineras över var hur den digitala bakgrundskärmen styrs på det sätt som den görs.

– Jag har databakgrund och en del av scenerna är… mycket moderna och jag trodde inte man kunde göra det på det sättet, sade han.

Med hjälp av den stora skärmen som fyller upp scenen i bakgrunden projiceras livfulla animerade miljöer som vidgar scenen och förflyttar publiken till en värld där himmel och jord förenas, sägs det på kompaniets hemsida. Den animerade bakgrunden interagerar också med dansarna och med händelserna på scenen.

– Ja, med bakgrundsprojektionen har man lyckats väldigt, väldigt bra, sade han.

Paret Nordin tittade på föreställningen med särskilt intresse.

– Vi tittar med särskilt öga, för vi åker till Kina nästa vecka, sade Christer Nordin.

Shen Yun har ju som mål att återuppväcka den gamla kulturen i Kina, den som beskrivs som gudomligt inspirerad. Kinaresan för paret Nordin blir en annorlunda upplevelse när de hamnar i det moderna Kina.

Om dagens föreställning i traditionell stil, säger Karin Nordin:

– Vill man se kinesisk dans, då är det här stället att vara på.

– Missa inte chansen! Uppmanar hennes man.

Yvonne Kleberg och Barbro Plogander rapporterade.

Shen Yun Performing Arts, med bas i New York turnerar världen över med uppdraget att återuppliva traditionell kinesisk kultur. Den 12 till 13 april har Shen Yun de sista föreställningarna på sin Europaturné i Paris.

För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org .
Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing arts.
Epoch Times publiceras i 35 länder och på 21 språk.