"Hela svenska folket borde se galan", säger konstnär
Om Kerstin får det som hon vill kommer Shen Yun Chinese Spectacular att visas på Globen nästa år. (Foto: Pirjo Svensson/ Epoch Times Sverige)


Konstnären Kerstin Rikardsson såg på Shen Yuns premiärvisning den 20 mars på Cirkus i Stockholm. Hon tycker att den är så bra att en större publik bör får chansen att se den.

– Hela globen skulle fyllas och det skulle vara bra för det svenska folket att sitta i detta vackra, säger Kerstin Rikardsson.

Kerstin Rikardson arbetar som Vedic Art – inspiratör i Stockholm. Föreställningen hade en ”helande energi” tycker Kerstin som är tacksam över att ha sett den.

– Den var overkligt vacker och skicklig på alla sätt och vis. De har hög andlig frekvens, energi. Det känns i hela kroppen, sade Kerstin under pausen på föreställningen.

Scenerna med buddhor, änglar och gudinnor berörde hennes hjärta, och gav henne en ”överjordisk känsla”.

Beträffande relevansen till Kina tycker hon att föreställningen speglar både det historiska och nutida händelser.

– Javisst, det speglar det gamla kulturella Kina. Men också dagens Kina, i texterna som rullas fram när de sjunger, sade Kerstin.

Kerstin tycker att dagens Kina är fylld av problem med bland annat Tibetfrågan och det ökande ifrågasättandet av Peking som värd för OS. Ett ”maktskifte” som är ”dagens verklighet”.

Om Kerstin får det som hon vill kommer Shen Yun Chinese Spectacular att visas på Globen nästa år. I år blir det fyra föreställningar till på det anrika Cirkus i Stockholm, den 24, 25, 26 mars och den 3 april, samt 27 mars på Konsert och Kongress i Linköping.