Havregrynsgröten är tillbaka
Havregrynsgröt: Ansedd tidigare som en smaklös frukost har harvregrynsgröten återigen blivit amerikanernas frukostfavorit (Foto: Maureen Zebian/Epoch Times)


En gång sågs havregrynsgröten som en simpel och slafsig frukost men nu är havregrynsgröten på väg tillbaka. Den här återuppväckta populariteten har uppstått i vårt sökande efter optimal hälsa.

Enligt min mening är de mest välsmakande havregrynen de som tar längre tid att koka. Snabbhavregrynen har inte rätt konsistens och smak. Snabbhavregrynen ter sig bleka i jämförelse med de grövre grynen. Om dina barn inte tycker om havregrynsgröt kan du försöka att göra din egen gröt. Dina barn kommer förmodligen att upptäcka att de tycker om gröt. Att göra gröt är dessutom enkelt och billigt.

Fördelarna med havregrynsgröt är många. Gröt innehåller inte kolesterol och nästan inget fett. Den innehåller vitaminer, mineraler, B-vitaminer, vitamin A såväl som kalcium och järn. Gröt innehåller också fibrer som är bra för hjärtat och matsmältningsprocessen.

Gröt är ett mycket hälsosamt frukostmål med högt värde av kolhydrater, vitaminer och mineraler. Gröt har också den fördelen att den får dig att känna dig mättare och ger dig tillräckligt med energi fram tills lunch.

Havregrynsgröt delight

2 koppar mjölk, lätt- eller sojamjölk
1 kopp vanliga havregryn
1 msk smör
½ tesked kanel
¼ kopp russin
½ skalat och tärnat äpple

Värm mjölken till kokpunkten. Tillsätt havregrynen och de andra ingredienserna. Vrid ner till svag värme och koka i 15 min. Toppa med lite vispad grädde.

Fruktgröt

1 kopp äppeljuice
½ kopp vanliga havregryn
½ kopp skalat och tärnat äpple
2 msk hackade valnötter
1 msk honung

Koka upp juicen. Tillsätt grynen och dra ner värmen. Koka på låg värme i 5-10 min.

Gör din gröt mer personlig

Kanel ger gröten sötma.
Använd naturliga sötningsmedel såsom äpplen, blåbär, lingon, russin och aprikoser.
Försök skära ner på fettet genom att använda sojamjölk.
Honung är ett utmärkt substitut för socker.
Valnötter eller pecannötter ger gröten kornig konsistens.
Toppa din gröt med vaniljyoughurt.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/14393/