Harry Potter avslutar i två delar
Man undrar ju hur en sån här kille ska klara den sista striden, men som vanligt har han säkert ett ess i skjortärmen. Daniel Radcliffe som spelar Harry Potter.


Filmen Harry Potter och dödsrelikerna delas upp i två delar med premiär den 19 november 2010 och andra delen 15 Juli 2011. Den har även fått grönt ljus for att visas i 3D.

I den första delen går Harry Potter inte tillbaka till Hogwarts ”trollkalrsskola” utan nu är det krig på riktigt, utan vägledning och utan skydd från professor Dumledore. De onda krafterna, Voldermorts dödsätare, börjar ta kontroll över trollkarlsvärlden och vill  slutligen förgöra Harry Potter.

Samtidigt ger sig Harry, Ron och Hermoine ut på ett riskfyllt uppdrag för att finna och förgöra hemligheten bakom Voldermorts odödlighet och ondska.

I de tre huvudrollerna far vi som vanligt se Daniel Radcliffe som Harry, Rupert Grint som Ronald och Emma Watson som Hermoine. Helena Bonham Carter bland annat känd från ”The Fight Club” kommer att spela Bellatrix Lestrange.

Manuset skrivs av Steven Kloves och Regin av David Yates som tidigare har regisserat Harry Potter och Fenixorden och Harry Potter och halvblodsprinsen.

Detta blir ett filmspektakel som många har väntat på, men det är inte förrän den 15 Juli 2011 vi verkligen får veta vad som händer.  Abra kadabra, kuckellimaka, simmelikaka Poff!