"Härligt att få uppleva ett så rikt gammalt kulturarv", tyckte kulturchef
Mor och dotter Svedberg, nöjda med en varsin kopp te efter Shen Yuns bejublade föreställning i Stockholm på annandagen. (Foto: Hans Bengtsson/ Epoch Times Sverige)


– Härlig musik och en massa glädje i dansen, sade chefen för Stockholms kulturförvaltning, Berit Svedberg, om Shen Yun Performing Arts som uppträdde i Stockholm på annandagen.

Svedberg tycker att alla stockholmare borde komma och titta på denna sevärda föreställning och ta till sig Kinas gamla kultur.

Kulturchefen hade denna snöiga aprildag begett sig till Cirkus på Djurgården tillsammans med sin dotter Maria Svedberg, som jobbar på kultur- och fritidsförvaltningen i Haninge. 

De båda var tagna av den färgsprakande uppvisningen som står i kontrast till det gråa och beiga här i norr.

– Det är en så otroligt färgglad föreställning – pigg, energisk och energirik! sade Maria Svedberg. 

Berit Svedberg tycker att det underbart att Shen Yun kan uppträda i stora delar av världen och visa upp Kinas kulturarv. 

Med klassisk kinesisk dans och en unik orkester med såväl västerländska som traditionella kinesiska instrument, berättar Shen Yun gamla legender från Kinas femtusenåriga kultur. Det framförs även solosång och etniska danser från olika delar av Kina.

– Väldigt härligt att få uppleva ett så rikt gammalt kulturarv! Det är ju tragiskt om det är som de berättar, att de inte får göra det i Kina, sade hon och syftade på att Shen Yun inte tillåts framträda där. 

Shen Yun Performing Arts har sin bas i New York och de flesta av artisterna är kineser födda utanför Kina. Artistgruppen har tre kringresande grupper som samtidigt ger föreställningar, för tillfället i Asien, Europa och Nordamerika.

Hans Bengtsson intervjuade.

Kommande förställningar

Nästa föreställning i Sverige ges tisdagen den 6 april klockan 19.30 på Cirkus i Stockholm, och sedan har svenskarna ytterligare en chans att se Shen Yun på Konsert & Kongress i Linköping den 8 april klockan 19.30 innan artistgruppen reser vidare till Oslo där de ger föreställningar den 10 och 11 april.

För mer information om föreställningarna i Norden, besök: http://sv.shenyunperfomingarts.org

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYun PerformingArts.org