Härliga färger i showen


Melinda Knudsen studerar ämnet modedesign och när det gäller scenkostymerna i årets uppsättning av Divine Performing Arts börjar hon med att tala om kostymernas färger.

Melinda och hennes vän Peter såg Shen Yun Performing Arts show på andra och sista kvällen i Århus. Båda fann färgerna inspirerande och särskilt det sättet som färgerna användes i showen.

– Färger som blandades på det viset och speciellt i Danmark, där är det inte brukar vara så mycket färg på scenen, använder man inte så klara, glada färger. Formgivningen av scenkläderna såg också helt otrolig ut.

– Traditionellt bär
danskarna mycket svart. Att se färger på scen och se hur dansarna rör sig, då kommer de olika färgerna att bli till en hel färgpalett. De kommer till liv. Det var verkligen vackert, tillade Peter.

I showen samverkar dansare, kostymer, bakgrundsprojektioner och musik. Peter uttryckte sin förvåning över bakgrundsskärmen:

– Jag är definitivt förvånad över lösningen på bakgrundsskärmen och också hur den användes när artisterna  kom in och gick ut från scenen, hur den blev till en del av berättelsen. Det var bra med sångernas texter på danska som kom upp på skärmen, så att publiken kunde förstå vad som sjöngs.

Solosångarna ackompanjerades
av en pianist som tydligen imponerade på Melinda för hon säger:

– Jag älskar musiken. Min favorit var det tvåsträngade instrumentet (erhun) men en sak som också var enastående var pianisten.

Ibland tar trevliga kvällar alldeles för fort slut och så ock denna stund för Linda och Peter. De hade lärt sig en del av showen och Melinda avslutade med att säga:

– Showen presenterades
på ett mycket attraktivt sätt men jag skulle vilja lära mig mera.

Epoch Times är stolta sponsorer av Shen Yun Performing Arts shower. Härnäst spelar de i Oslo den 14 mars och i Stockholm hålls två föreställningar den 18 mars. Avslutningsvis framförs tre föreställningar i Linköping den 20-21 mars under den Nordiska delen av deras värlsdsturne. För mer information se www.divineperformingarts.org” target=”_blank”> www.divineshows.com