Häpnadsväckande dansskicklighet olikt allt annat
Mormor Lydia, danseleven Louisa och Helle, en familj på tre generationer uppskattade den extraordinära skickligheten hos Shen Yun-artisterna vid föreställningen i Århus Musikhus i Danmark. (Foto: Lilly Wang / Epoch Times)


Efter att framgångsrikt ha genomfört premiären föregående kväll, uppträdde Shen Yun Performing Arts i sin andra och sista föreställning den 10 mars på Musikhuset i Århus och vann det danska folkets hjärtan.

I publiken fanns en familj på tre generationer som uppskattade Shen Yun-dansarnas skickligheter, vilka är svåra att överträffa. Faktum är att de är mer än bara fulländade artister. Medlemmarna av Shen Yun för i sin scenkonst in ett ovanligt djup i dansen.

Helle, hennes mor Lydia och dottern Louisa var förundrade över dansarnas kompetens. De hade upptäckt det unika i klassisk kinesisk dans.

De fick höra talas om showen när Louisa tog hem en folder från dansskolan och även mormodern hade hittat en folder om föreställningen.

– Showen är jättebra och dansarna och kostymerna fantastiska, sade Helle.

Louisa som är danselev tyckte att dansernas kvalité är oöverträffade och inte kan mätas mot dansk eller västerländsk standard.

– De är verkligen något annat. Det är ett helt annat sätt att dansa jämfört med det i Danmark eller i väst.

– De använder mycket teknik och gör alla dessa fantastiska saker. Hoppen är otroliga, de är så höga och benen är så flexibla. De är helt häpnadsväckande.

– Det är energi i dansen, sade Helle.

Louisas mormor Lydia sammanfattade familjens kväll genom att helt enkels säga att showen är ”helt underbar”.

Enligt uppgifter på Shen Yuns hemsida är klassisk kinesisk dans ett unikt kulturarv som delvis är gudomligt inspirerat av Kinas femtusenåriga gamla kultur och uppbyggd av estetiska traditioner som är djupt rotade i Kina.

Efter Århus fortsätter Shen Yun Performing Arts 2009 World Tour till Oslo, Norges huvudstad, för två föreställningar den 14 mars.

Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yuns scenkonst. För mer information, besök gärna DivinePerformingArts.org.


Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/13477/