Hangzouinvånare tvingade att tigga på gatan efter tvångsvräkning
Efter att ha blivit av med sitt hus har den handikappade Zhang ingen inkomstkälla. (Foto: Epoch Times)


Zhang, en handikappad invånare i Hangzou i sydöstra Kina, har bestämt sig för att börja tigga för sin inkomst. Han tvångsvräktes olagligt av lokalregeringen 2007 och protesterar nu utanför deras kontor.

Eftersom han bodde i ett känt kulturarvsområde i Wushanområdet hade Zhang en stadig inkomst och klarade sig relativt bra. Staden Hangzhou har varit en känd sevärdhet i mer än 1000 år.

De flesta invånarna i staden är beroende av de affärer de ärvt för att tjäna pengar, och många klarar sig ganska bra. Men flera andra, som Zhang, har hamnat i fattigdom efter att han vräkts av distriktsregeringen i Shangcheng.

Före vräkningarna tvistade lokalinvånarna med regeringen utifrån två tidigare kommunala beslut från 2002 och 2004 där området definierades som ett kulturarvsområde vilket betyder att det bara får renoveras och inte rivas.

Byggnader kunde ägas privat men ägaren måste respektera den traditionella, historiska kulturella stilen. Shangchengs distriktsregering brydde sig inte om detta dokument.

Zhu Yangdi, en annan lokalinvånare sade till Epoch Times att hans familj bott i staden i mer än hundra år och att hon och hennes bror drev tehus för att tjäna pengar efter det att de blivit av med sina jobb i statliga företag.

– Regeringstjänstemännen tog mitt hus och hyrde ut det till andra för att de skulle driva vidare tehuset. Vi är arbetslösa utan någon inkomst. Våra barn behöver gå till skolan och vi behöver betala hyran. Vårt liv är mycket svårt nu. Vårt enda alternativ är att tigga framför distriktsregeringens kontor.

Familjen Zhus ”storskåls-te” hade något av ett rykte om sig i området, men nu driver myndigheterna sju av de nio tehus som finns på den mark som en gång tillhörde familjen.

Många andra invånare har liknande erfarenheter. Efter att lokalregimen drivit bort dem hyrde de ut marken till andra affärsidkare.

Lokalinvånarna har appellerat åtskilliga gånger det senaste året, vilket lett till att de gripits, trakasserats och misshandlats. För närvarande tyder inget på att deras svåra och fattiga situation kommer ta slut inom den närmsta framtiden.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-5-15/70674.html


Invånare i Qinghefang som tigger på gatan. (Foto: Epoch Times)

Invånare i Qinghefang som tigger på gatan. (Foto: Epoch Times)