Hälsomässa populärt bland stockholmarna
Erik Norberg informerade om qigong och visade övningar. (Foton: Tony Lingefors/Epoch Times Sverige)


Svenskarna har blivit allt mer hälsomedvetna. Därför fyllde hälsomässan, ”Allt för hälsan”, som pågick den 24-26 november på Stockholmsmässan i Älvsjö utanför Stockholm, en stor funktion. Stockholmsmässan stod också som arrangör i samarbete med Karolinska Institutet, Axelssons Gymnastiska Institutet och YLab. Omkring 200 utställare fanns på plats för att informera om eller sälja sina hälsorelaterade produkter.

Det hölls omkring 150 föredrag i ämnet hälsa. Man kunde även prova på spa-behandlingar, fotvård och ansiktsbehandlingar och massage i olika former såsom klassisk massage, tuina, rosenmetoden, taimassage och zonterapi.

Qigong Akademien AB var på mässan för att informera om kurser och om qigongmetoden. 16-årige Erik Norberg var en av dem som visade qigong-övningar och informerade och pratade om qigong till intresserade på mässan.

– Jag har utövat qigong i två år. För mig handlar qigong om att hitta mig själv och ett sätt att må bättre. Jag får mer energi och man upptäcker sina känslor, och man lär sig att ta uti med känslorna, säger Erik Norberg

För Erik Norberg är hälsan oerhört viktigt och han menar att både den kroppsliga och mentala hälsan hänger intimt samman. Qigong för honom är att utvecklas och mogna, hitta sig själv, förstå sig själv och andra, och ett sätt att må bättre.

– Mår kroppen bra så mår man oftast mentalt bra. Mår man mentalt bra är det lättare att ta hand om kroppen. Det handlar om att se sig själv och öppna upp för ärligheten för sig själv, säger han.

Qigong har hjälpt Erik Norberg att lättare att acceptera sig själv och andra och deras åsikter. Han säger att övningarna är enkla och passar alla oavsett ålder. Det var många som visade stort intresse av qigong under mässan.

Olika förlag som till exempel Akademibokhandeln och Vattumannens bokhandel, tidskrifterna Hälsa och Må Bra, Allas Veckotidning samt Fönix förlag fanns på plats på mässan för att informera om sina produkter.

31-åriga Rosie Gustafsson var på hälsomässan och informerade om och sålde Aloe Vera-produkter. Hon har druckit Aloe Vera Gel i tre år, en dryck med 75 olika näringsämnen, som hjälper henne att hålla sig frisk och alert men också som förebygger ohälsa.
 
– Tack vare Aloe Vera Gel har jag blivit av med migrän och jag får mer energi. Jag klarar av mycket mer nu och är inte lika trött. Jag är mer positiv, säger Rosie Gustafsson med ett leende.

Rosie Gustafsson säger att ett regelbundet intag av Aloe Vera Gel stärker kroppens självläkande förmåga. Produkterna som hon säljer har en balanserande effekt och är också ekologiska. Hon säljer produkterna genom nätverkshandel och hon understryker att man hjälper varandra i team i marknadsföringsplanen.

– Det har varit många intresserade av produkterna och många vill börja sälja produkterna genom nätverk, säger hon.


Thai-massage utförs.

Thai-massage utförs.


Massor av hälsoprodukter och behandlingsformer fanns att beskåda på hälsomässan i Älvsjö i Stockholm senaste helgen.

Massor av hälsoprodukter och behandlingsformer fanns att beskåda på hälsomässan i Älvsjö i Stockholm senaste helgen.


Rosie Gustafsson var på hälsomässan och sålde Aloe Vera-produkter.

Rosie Gustafsson var på hälsomässan och sålde Aloe Vera-produkter.


Boris Aranovic från Människans Resurser AB, föreläste om ”En ny syn på hälsa – Framtidens hälsometoder idag”.

Boris Aranovic från Människans Resurser AB, föreläste om ”En ny syn på hälsa – Framtidens hälsometoder idag”.