Hainan: Kolerautbrott spred sig till universitetet
Hainanprovnisens universitet. (Epoch Times)


Ett utbrott av kolera i Hainanprovinsen spred sig nyligen till huvudstaden Haikou och tvingade myndigheterna att försätta Hainans universitet i karantän.

De flesta matsalar på Hainan-universitetet är nu stängda.

Det finns sju bekräftade fall av studenter som drabbats av sjukdomen, vilket gör det totala antalet fall i provinsen till 51 enligt en lokal hälsovårdsansvarigs uppgift från söndagen den 2 november.

Fler än 70 studenter låg på sjukhus med magproblem. Universitetet hindrade personal utifrån att komma in på universitetsområdet och studenter fick heller inte lämna det, enligt Kinas statliga nyhetsbyrå Xinhua.

Utbrottet har lett till ifrågasättande av skolledningens reaktionstid. Internetanvändare och studenter är kritiska mot att man inte gjorde något när de första fallen visade sig på skolan den 30 oktober. Studenter klagar även på att de inte får lämna området och menar att de inte ens visste vad som försiggick innan deras föräldrar ringde dem efter att de sett det hela på nyheterna.

Tre av universitetets fem matsalar är stängda vilket gör det svårt för studenterna. Somliga studenter menar att kolerautbrottet berodde på dålig hygien i matsalen. ”Vi ser råttor och flugor överallt”, som en student uttryckte det.

Frustrationen växer bland studenterna och somliga anser att universitetets högste chef borde avgå.

Översatt från engelska: http://en.epochtimes.com/n2/china/cholera-outbreak-china-hainan-university-6692.html