Guvernör i Lions Club uppskattade ´äkta kinesisk kultur` hos Shen Yun
Guy-Bernard Brami, guvernör i Lions Club, såg Shen Yun Performing Arts i Paris. (Foto: Med tillstånd av NTD Television)


Guy-Bernard Brami, Lions Club-guvernör vid Ile de France Quest-distriktet, kom till Shen Yun Performing Arts premiär i Paris den 10 april, ”för att stödja denna magnifika kultur som vi vet så lite om i Europa. Den djupgående kinesiska kulturen är som i ett dimtöcken och vi har fortfarande mycket att lära av den”, sade han.

– Föreställningen är magnifik. Den är verkligen någonting utöver det vanliga och faktiskt, sanningen att säga är den utöver allt vad man kan se i Frankrike nuförtiden, sade Brami som såg Shen Yun för första gången. Han tillade;

– Jag tror att dessa tre föreställningar [i Paris] inte kommer att räcka i framtiden.

– Det finns många praktfulla scener; dansarnas är otroligt flexibla, och det finns alla dessa specialeffekter som är verkligen överraskande och som inta kan ses någon annanstans.

Två saker berörde honom särskilt: för det första orkestern som är ”sensationell”. Den kombinerar orientaliska och västerländska klassiska instrument och en höjdpunkt var också den ”överraskande tenoren”.

– Från forntidens trosföreställningar som förts vidare, upptäcker vi vad som verkligen är gott utifrån det som är verkligt ont. Och det är den här överföringen som vi måste gynna idag… dessa förfädernas rötter, kulturerna från alla olika regioner i Kina, sade han.

Efter en tvåtimmars resa lämnade Lions guvernör teatern med ”känslan av att flyga, intrycket att ha rest runt utan att lämna sin plats. Ikväll har ni fört mig dit jag aldrig trodde jag skulle resa. Det gjorde mig oändligt gott”.

– Det är verkligen en magnifik show som jag rekommenderar alla som vill upptäcka den kinesiska kultur, som är verkligen som man förväntar sig. Den är som det vi läser i böcker och som vi föreställer oss som den äkta kinesiska kulturen, långt innan de totalitära regimerna.

Han ansåg att värdet av utbyte och medmänsklighet är precis som värdena hos Lions Clubs medlemmar.

– En anda av förståelse mellan olika folkslag, sade Guy-Bernard Brami.

NTD Television och Aurélien Girard rapporterade.

Översatt från engelska.