Grundaren av World Journal: “Detta är det verkliga Kina!”
Li Yong, en av grundarna av United Daily News och World Journal, såg Chinese New Year Splendor tillsammans med sin fru söndag 3 februari. (Foto: The Epoch Times)


Den 3 februari 2007 var mediachefen Li Yong och hans fru på NTDTV:s föreställning Chinese New Year Splendor på Radio City Music Hall i New York. Li sade att föreställningen visade människor hur den kinesiska kulturen verkligen är och att den var en lycka för alla kineser.

Li föddes i Guangxiprovinsen i Kina och växte upp i Taiwan. Han är en av grundarna till de kinesiska tidningarna United Daily och World Journal som ges ut i Taiwan respektive USA. Lis ledarartiklar har haft stor inverkan på det kinesiska samhället. Han blev berömd då han vid ett tillfälle sade till en högt rankad tjänsteman i kinesiska kommunistpartiet att ”vara kines och inte ett barn till Marx och Lenin”, när han besökte Fastlandskina.

Li sade att Splendors danser och uppträdanden med instrumentet erhu tog fram Kinas femtusenåriga civilisation. Modet att stå upp mot förföljelsen är väldigt värdefull.

– Trummorna är fantastiska
och professionellt hanterade. Programmet är fullt av maskulinitet och mod, vilket är sällsynt i kinesiska föreställningar, sade Li.

– NTDTV har bättre föreställningar än andra som påstår sig företräda den kinesiska kulturen. Kompositionen, texterna, arrangemanget, framträdandet och teknikerna i Splendor är av högsta kvalitet. Föreställningen har höjt Kinas rykte och visat fram det sanna Kina.

Lis fru sade att produktionen är banbrytande.

– Den är verkligen effektiv och välorganiserad. Teamet bakom scen är fantastiskt. Andra föreställningar kan helt enkelt inte matcha deras effektivitet. Koreografin och sången är storartad. Den här typen av föreställning kommer att göra stor succé i USA.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-2-5/65435.html