Grekland kämpar med svåra skogsbränder
(Foto: Zeus Takis )


De grekiska myndigheterna har kämpat med att hantera de återupprepade skogsbränderna som har härjat i landet. Den senaste branden nådde utkanten av huvudstaden Aten och förstörde 75 000 hektar mark. Bränderna är nu under kontroll.

I augusti 2007 kämpade brandkåren med skogsbränder under en hel månad, men kunde ändå inte förhindra att 68 människor dog. Strax efter stiftades nya lagar för att liknande katastrofer inte skulle hända igen.

– Katastrofen 2007 var stor, men den här gången var det ännu värre, eftersom branden nådde innanför murarna. Det fick inte hända i Grekland igen, men ändå hände det och den här gången i huvudstaden, säger Spiros Kouvelis, expert på miljöplanering, enligt den grekiska tv stationen Mega.

Talesmannen för den grekiska brandkåren säger att de har gjort allt de har kunnat för att minska konsekvenserna av katastrofen. På grund av begränsade resurser, har Grekland också begärt hjälp från andra länder.

Det totala antalet bränder i Grekland är nu 192 enbart under 2009. Starka vindar spelade en viktig roll till att bränderna spreds

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/21517/