Grekisk-ortodox biskop: "Jag kommer råda alla att se showen"
Biskop Ezekiel av Dervis på Shen Yun Performing Arts föreställning 3 mars i Melbourne, Asutarlien. (Foto: med tillstånd av NTD Television)


En kylig höstkväll i Melbourne värmdes publiken inne i Regent Theatre av Shen Yun Performing Arts Company med underbara syner och toner vilket gav dem något att tänka på, på många nivåer.

Grekisk-ortodoxe biskopen Ezekiel av Dervis, biträdande biskop till ärkebiskopen i Melbourne, var bland publiken och kände sig besläktad med showens andliga aspekt.

– Jag blev mycket imponerad, främst av det som hände på scenen, av färgerna och naturligtvis av det stora budskap som kommer från allt av det som visades upp, att det finns en Gud, som står över allt som skapats , och att vi måste följa vissa vägar för att komma till himlen från jorden. Och detta är sanningens väg och i accepterandet av varandra, och att göra allt vi kan för att göra gott på jorden, sade biskop Ezekiel.

Biskopen kommenterade också den dans som porträtterar de buddhistiska munkarna, som kallas De lekfulla munkarna och skildrar unga buddhistmunkar som sysselsätter sig  med lite egen träning medan abboten är borta.

– Den fostran som jag såg i just den programpunkten som handlar om de buddhistiska munkarna, var väldigt, väldigt bra och mycket fint gjort.

Den högteknologiska digitala bakgrundsskärmen som visar pittoreska vyer, grönskande landskap och även mystiska riken ger en ytterligare dimension till showen, och för biskopen var de en påminnelse om att visa respekt inför vår natur.

– Det här var ett annat budskap till världen av idag, eftersom vi inte respekterar naturen så mycket och att vi förstör genom våra liv och med våra handlingar.

– Så allt detta utmynnar i  att berätta att vi är här och vi finns här för dig. Du måste respektera oss så att vi kan ge dig ett bättre liv och välsignat liv, sade biskopen.

Publiken gav artisterna stående ovationer i slutet av föreställningen, och biskop Ezekiel kunde se att föreställningen tilltalade alla. Han avslutade med att säga:

– Jag tror att dessa budskap imponerade på alla människor som såg showen, och jag kommer att råda alla att gå och se den.

Rapporterat av NTD Television och Kati Turcu.

New Yorkbaserade Shen Yun Performing Arts har tre danskompanier som turnerar samtidigt runtom i världen.
För ytterligare information se hemsidan

Epoch Times är mediapartner till  Shen Yun Performing Arts

Översatt från