Gravid kvinna genomförde modig protest i turistområde i Peking
Gravida Zhao Chunhong målar slagord mot korruption på en vägg. (Foto: Epoch Times)


Den 30 april spraymålade gravida Zhao Chunhong från Hebeiprovinsen slagord på en vägg vid en turistattraktion i Peking. Dessutom kastade hon ut flygblad och höll upp en banderoll. Detta var andra gången på en månad som hon av ren frustration offentligt demonstrerat.

Ett ögonvittne berättade för Epoch Times:
– Zhaos agerande drog till sig mycket uppmärksamhet från förbipasserande. Ganska snart kom det tre polisbilar, flera polismotorcyklar och ett dussintal poliser för att stoppa henne. Folksamlingen tog henne i försvar och skyllde den orätt hon utsatts för på korruption.

En migrantarbetare som jobbar med gaturenhållning såg den gravida Zhao hårt arbetande och hjälpte henne genom att hålla upp banderollen. För det blev han misshandlad av polisen.

Båda två togs till polisstationen för att förhöras. Den unge mannen släpptes klockan 23 samma kväll. Polisen hotade Zhao med att de skulle hålla henne inspärrad i fem dagar för att ha stört den allmänna ordningen. Det blev dock aldrig av på grund av hennes graviditet. Hon släpptes klockan två på natten mot första maj.

Här kan man se en videofilm av hennes protest:
http://www.youmaker.com/video/sv?id=15dc49fb175d4efa8542baaffd6d8ad9001

– Zhao skrev mycket snabbt på väggen. ”Korruptionen i Hebei är katastrofal”, ”Skurkar i Zhuhai stal handikappade soldaters pengar”, ”Döda korrupta ämbetsmän, källan till korruption”. Hon kastade ut ett tusental flygblad och hade en pappershatt med texten ”ge mig mina mänskliga rättigheter” på, berättade ett ögonvittne.

Chen Fengqiang från Guangdong, även han petitionär, berättade för Epoch Times:
– Zhao målade över 60 tecken inom loppet av några minuter. Många invånare och turister hade medkänsla med hennes lidande och att hon var tvungen att kämpa för att göra sin röst hörd trots att hon är gravid.

Chen berättade för Zhao att han kommit till Peking för att regimen stulit tiotals miljoner yuan från honom. Zhao målade senare även ett slagord som tog upp hans fall. Chen sade att hans tårar började rinna när han såg henne göra det. 
– Zhao skrev ut mitt lidande på väggen och många förbipasserande stannade och läste det.

Zhao kommer från Hebeiprovinsen. Hon startade ett företag när hon var 24 och spenderade nästan en miljon yuan på ett samarbete för att utveckla koppargruvan Qinglong Xigou i Qinglong-häradet. Koppargruvan, som vid det laget var värd tiotals miljoner, togs sedan från henne av det lokala styret. Hon har kommit till Peking många gånger för att protestera mot korruptionen med flygblad och banderoller.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/16331/