Gospelsångerska har aldrig sett en vackrare föreställning
Gospelsångerskan K. Francis Barksdale kunde inte kontrollera sin entusiasm under Shen Yun Performing Arts framträdande på Aronoff Center for the Arts i Cincinnati den 28 februari 2015. (Foto: Nancy Ma /Epoch Times)


– Ja! utropade K. Francis Barksdale som inte kunde kontrollera sin entusiasm under föreställningen som Shen Yun Performing Arts gav i Cincinnati, USA.

– Jag har aldrig sett en vackrare föreställning än den jag såg i kväll, sade gospelsångarskan, som är den enda som någonsin fått ett hedersdoktorat från Temple Bible College and Seminary.

Barksdale har sett New York-baserade Shen Yun varje gång det traditionella kinesiska musik- och danskompaniet kommit till Cincinnati. Faktum är att hon annullerade sin egen show på kvällen för att hon skulle kunna komma.

– Jag blev så begeistrad, därför kom jag, sade hon.

– Jag har sett den här föreställningen varje år, och den är mer imponerande än tidigare, sade hon efter föreställningen på Aronoff Center for the Arts den 28 februari.

– Den liknar inte något vi har sett tidigare, sade hon när hon försökte tänka efter hur den kunde beskrivas för andra.

– Vi har aldrig fått se sådan dans de utför här, färgerna är så starka, sade hon och frågade hur de lyckades få det blåa, röda och gyllene, alla de vackra färgerna, att gå så bra ihop.

En Shen Yun-föreställning utgörs av korta danser som skildrar berättelser från Kinas 5000-åriga civilisation. Dessutom hjälper prisbelönta sångare och instrumentalister till att återta den gudomligt inspirerade essensen av kinesisk kultur som nästan hade gått förlorad i dagens Kina.

”Kina kallades en gång Shen Zhou− det Gudomliga landet. Detta namn, med dess djupa innebörd, beskriver ett land där gudomar och dödliga samexisterade och där det fanns en tro på att gudomarna förde ner kulturen till jordemänniskorna”, uppges på danskompaniets hemsida.

Barksdales gillande rop var för den inre känslan, andan, bakom de ypperliga uppträdadena.

Hon ropade en gång när sopranen ”höll tonen länge och jag kände den inom mig och jag ropade ut riktigt högt, okej: Yes!

Hon visste att sopranen skulle hålla tonen länge. Hon sade:

– Hon kände den inom sig och jag kunde relatera till det eftersom det är så musik framställs, med den intimitet som det ger en. Du kan känna det inom dig.

Barksdale började sjunga i 5-årsåldern och tidigt i karriären gjorde hon ett avtal med Gud om att hon aldrig skulle sjunga sekulär musik igen, om hon bara fick tillbaka sin röst. Hon hade överlevt en allvarlig brand och röken hade förstört hennes hals. Hon har hållet löftet under sin långa karriär.

– Jag njöt så mycket av den [föreställningen]. Utan min kunskap, utan att tänka att jag skulle ropa ”ja”, gjorde jag det för hon var så fantastisk.

Vad gäller erhun, den tvåsträngade violinen, sade Barksdale att när hon hörde den spelas lämnade den kvar en känsla av lugn.

– Det var en tyst sorts musik och man kunde bara lyssna och känna andligheten inom sig. Den är själfull, men den är lugn och det var vad jag fick till mig, när jag lyssnade, sade hon.

– Jag skulle kunna lyssna på dem hela natten när de spelar på sina instrument.

Hon var så tacksam för den sista dansens berättelse ”som var andlig och det var så vackert”. Hon ansåg att föreställningen gjorde det klart att vi ”dyrkar Honom genom att buga inför Honom och det var vad de gjorde i den här föreställningen ikväll”.

Efter turbulensen som avbildades på scenen såg hon Gud “komma, bryta igenom molnen”.

Och när hon såg det sade hon:

– Jag ropade ett högt ”Yes” därför att det är så jag tror av hela mitt hjärta.

Hon tror på Gud som; … ”är skaparen av allting. Han har skapat dig, mig och alla människor. Det handlar inte om färg eller var du kommer ifrån eller var du är, utan vart du är på väg. Jag tror helt och fullt att det finns en himmel, en bättre jord och en ny himmel … som vi kommer att se en dag”.

Nancy Ma, New Tang Dynasty Television och Sharon Kilarski rapporterade.

Översatt från engelska.  

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra danskompanier som uppträder samtidigt runt om i världen. 

Shen Yuns Europaturné har börjat och ger föreställningar i Haag, Holland den 3 och 4 mars. Danskompaniet kommer till Stockholm, Cirkus den 4-7 april 2015. För mer information, besök  

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.