Gör många ”Mistakes” till helgen!
Godisbollarna, som kallas ”Mistake” är kokosgodis för människor som inte gillar kokos.


Godisbollarna, som kallas ”Mistake”, är en sötsak för människor som inte gillar kokos.

En jul för några år sedan hade jag turen att sätta tänderna i mjuka söta runda godisbollar som kallades Mistake, men som inte var några misstag.

Jag tvekade först, för tro det eller inte men de runda bollarna var täckta med kokos som dolde deras söta smak på insidan. Jag är inte speciellt förtjust i kokos, men jag bestämde mig för att prova då jag testade olika rätter som erbjöds vid matbordet under ett långt besök hos en vän. De förvånade mig verkligen, då de inte alls smakade kokos. Istället smakade de sött grahamsmjöl som kompletterades med en aromatisk chokladsmak.

Min mamma och jag bad om receptet och vi har bjudit andra på dem. De har blivit mycket populära dit vi har tagit med dem och det har gått så långt att en del familjemedlemmar ber mig att ta med mig en stor tallrik med Mistakes till familjesammankomster. Närhelst det blir kalas frågar min man alltid, ”Du skall baka Mistakes, eller hur?”

De här godisbollarna skapades troligtvis av ett misstag. De kallas ”Mistakes” tror jag, på grund av att den som upptäckte blandningen gjorde ett misstag och upptäckte sedan att den smakade härligt.

Jag hoppas att din familj uppskattar och kan njuta av Mistakes lika mycket som min har gjort under åren. Det här receptet är mycket lätt och har få ingredienser. Den är rolig att göra tillsammans med barn, men var beredd på att hjälpa till då bollarna blir lite klibbiga innan de rullas i kokos.

Mistakes:

2 koppar grahamssmulor (fullkornsskorpmjöl)
1 normalstort paket (300 gram) chocolate chips cookies (Jag använder ½ chocolate chips cookies och ½ peanut butter chips cookies – mums!)
1 burk (300ml) sötad kondenserad mjölk
1 paket osötad kokos

Blanda alla ingredienserna (utom kokos), forma till små bollar och rulla dem sedan i kokos så att de inte kladdar. Ställ dem i kylen så att de blir fasta.

Jag gör ofta dubbel sats, då de snabbt tar slut! Njut!

orginalartikel http://en.epochtimes.com/news/7-12-9/62763.html