Gör din egen kiwimask
Kiwifröna fungerar som en peelingkräm för huden och hjälper ditt ansikte att bli slätt och mjukt. På bilden syns kiwifrukter från Nîmes, Frankrike. (Foto: AFP/Dominique Faget)


På mitt spa använder jag den senaste teknologin och gör ett noggrant urval av hudvårdsprodukter för att möta mina kunders behov.  Mest njuter jag av att skapa mina egna, naturliga och ekologiska blandningar.

Vissa människor har riktigt känslig hy och de kan inte använda vissa av de starkare produkterna. Då är det ekologiska alternativet perfekt för dem.

Ekologiska produkter innehåller syror, vitaminer, mineraler och aminosyror som har samma effekt som kemiska produkter; de renar ansiktet och porerna på djupet, skrubbar, avgiftar, återfuktar och tonar huden och ger den ett yngre och strålande utseende.

Här kommer mitt tips på en behandling, mitt eget recept på en underbar ansiktsmask.

Kiwimask

Den är enkel att förbereda på bara fem minuter. Det här receptet kommer att få ditt ansikte att se fräscht och strålande ut. Masken är bra både för män och kvinnor, i alla åldrar och för alla hudtyper.

Det här behöver du:

En matberedare eller mixer
En spatel
1 kiwi
1/2 gurka
5 droppar eterisk lavendelolja (valfritt)

Indisk lera (kan köpas i en hälsokostaffär)

Instruktioner

1. Bered en jämn smet genom att blanda lika delar lera och vatten. Låt blandningen stå ett par minuter så att leran absorberar vattnet.
2. Skala och skiva kiwin och gurkan och lägg det i mixern. Tillsätt lersmeten och eventuellt lavendelolja. Mixa alla ingredienserna tills de får en krämig, krämliknande konsistens.
3. Använd spateln för att stryka ut smeten på rent ansikte. Låt den sitta i 10-20 minuter. Du kan få en stickande känsla i ansiktet, huden dras ihop och stramas åt.
4. Ta bort masken med varmt vatten och klappa ansiktet torrt. Använd gärna en fuktkräm efteråt.

Det här receptet ger cirka 8 gram kiwimask. Förvara den i kylskåp och använd den dagligen, tills den tar slut. Eftersom den inte innehåller några konserveringsmedel kan man inte använda den längre än sju dagar.

Fördelar

Kiwi: Kärnorna fungerar som en peelingkräm för huden och bidrar till att göra huden slät och mjuk. Kiwi är även full av alfahydroxisyra (AHA), som bidrar till att minska ansiktsfett, förebygga pormaskar och balansera hyn.

Gurka: Gurka har samma pH-värde som huden och bidrar med att rengöra, ge näring och återfukta huden utan att ta bort dess naturligt skyddande syreskikt. Den ger även en ljusare effekt.

Den indiska leran: Den indiska leran är mest känd för djuprengöring av porer. Den avlägsnar orenheter och drar ihop porerna.

Lavendelolja: Lavendelolja har en lugnande effekt, vilket kan hjälpa till att slappna av och minska ångest och stress. Den kan också användas för antiseptiska och anti-bakteriella ändamål.

Jag hoppas ni får glädje av receptet på kiwimasken!

Bli naturligt ren i ansiktet

Hudvård med sniglar i Japan

VIDEO: Dödad för organ – Kinas hemliga transplantationsindustri