Google Chrome tredje mest populära webbläsare
Google Chrome har passerat Apples Safari och är numera den tredje mest använda webbläsaren. Internet Explorer och Mozilla Firefox är fortfarande på första respektive andra plats. (Foto: Alexander Hassenstein/Getty Images)


New York – Google Chrome har intagit tredjeplatsen på listan över de mest använda webbläsarna i världen, trots den korta tid programmet funnits på nätet.

Google Chrome introducerades för allmänheten i september 2008 och har fått ett varmt mottagande från Internetanvändare runt om i världen. I december ökade användningen med 0,7 procent vilket gav en tredjeplats bland webbläsarna.

Trots att den bara funnits 16 månader på marknaden har webbläsaren lyckats passera Safari och Opera enligt rapporter från computerworld.com.

Microsofts Internet Explorer är fortfarande i topp på listan över de mest använda webbläsarna, även om dess procentandel har minskat det senaste året.

Mozillas Firefox hade en liten minskning i användning men håller fortfarande en klar andra plats.

Apples Safari föll från plats tre till plats fyra vilket gav Chrome chansen att flytta uppåt.

Google presenterade delar av koden till sin nya webbläsare i en rapport som kallades Chromium i slutet av 2008.

Informationen släpptes fri och man tillät vissa delar att provas legalt vilket gjorde det enklare för datorprogrammerarna att utforma versioner som skulle användas på Macintosh och Linux.

Chromium är nästan identiskt med Chrome men saknar Google-märkningen.

Chrome skapades med en blandning av datakoder från 25 kodbibliotek och sattes ihop med hjälp av konsultation från utomstående parten Netscape.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/27388/