Global fråga & svar: ”Vilken är den mest spännande miljöuppfinningen som du vet om?”


Uppfinningar för att sanera och förebygga föroreningar är några av de spännande sätt att förändra skador på miljön. Det är vad Epoch Times reportrar från Sverige till Brasilien upptäckte när de frågade lokalbefolkningen: ”Vilken är den mest spännande miljöuppfinningen som du känner till?"

Malmö, Sverige: Sophia Newman-Adjiri, 20, studerande: Jag har alltid varit intresserad av bilar så jag tycker att både elbilar och biogasbilar är fascinerande. Mitt mål är att äga en av dessa bilar en dag.


testing

testing

Marbella (Málaga), Spanien: Susana Lorenzo Segovia, 49, advokat: Energifrågan fascinerar mig eftersom vi redan vet att den varken är skapad eller förstörd – den är bara omvandlad. Solceller är en miljöuppfinning som verkar vara en bra idé att använda i bostäder på landsbygden där allmän el inte är tillgänglig. Solcellers energi innebär att solstrålning omvandlas till elektricitet. Den är oändlig, ren, förnyelsebar och tar hänsyn till miljön. Den minskar gasutsläpp och den är självförsörjande. Det stimulerar mig att tro att vi kan skydda vår planet från klimatförändringarna och att kunna uppfylla och genomföra våra åtaganden för kommande generationer.


testing

testing

Dubai, Förenade Arabmineraten: Suad Miriam Habib, 23, akademiker: En miljöuppfinning som har fått mig begeistrad är Cleanup Array-projekt. Det är en anordning som upptäcktes av en 19 åring som heter Boyan Slat och som var trött på att se avfallet i haven. Man tror att denna anordning kan samla upp till 7 250 000 ton plast från haven och som sedan kan återvinnas. Detta projekt kan bli en viktig möjlighet att spara på rengöringskostnaderna och rädda marina organismer. Det har inte startat officiellt än men jag tror det kan hjälpa till att lösa massor av våra miljöproblem. (Foto med tillstånd av Suad Miriam Habib)


testing

testing

Puerto Montt, Chile: Javiera Saavedra, 23, banktjänsteman: Jag har sett massor av imponerande uppfinningar som förnyar miljön men jag vill lyfta fram en specifikt: en som omvandlar sopor till ett användbart verktyg för att göra cement för vägbeläggningar. Vilket i själva verket löser två problem. Tyvärr har det inte fått någon framgång eftersom vad som redan finns på marknaden inte tillåter konkurrens.


testing

testing

Lima, Perú: Juan Pérez, 40, grafisk designer: En ny uppfinning är användningen av gas som bränsle. Det är ett genombrott eftersom det ersätter det vanliga bränslet. Dess fördel är att det blir mindre föroreningar i miljön eftersom problemen med föroreningar är mycket stora.


testing

testing

Buenos Aires, Argentina: Marcela Cancellere, 47, säljare: Att cykla är någonting fantastiskt. Jag skulle sätta det först eftersom man undviker att använda bensin. Att cykla är till stor hjälp för miljön och bra för vår hälsa. Det förbättrar vårt humör och som ett resultat skulle konflikterna minska. För det andra borde återvinning av kartong, papper, plast och glas göras av alla invånare i varje område.


testing

testing

Salvador, Bahia, Brasilien: Lucia Rabelo, 57, teleoperatör: Jag var jätteglad att floden Tiete från São Paulo blev renad från föroreningarna. Det kommer att gagna befolkningen, djur, återplantering av skog och hela staden. (Foto med tillstånd av Lucia Rabelo)

Översatt från engelska