Global fråga & svar: ”Skyddar du dig mot identitetsstöld”?


Alternativen inkluderar allt från att vidta försiktighetsåtgärder från första början och/eller att vara försiktig varje dag, till att inte bekymra sig för man vet till exempel att ett kreditkort kan stoppas. Det är vad Epoch Times reportrar från Sverige till Brasilien upptäckte när de frågade lokalbefolkningen: ”Skyddar du dig mot identitetsstöld”?

Lund, Sverige: Annika Romekull, 55, sjuksköterska: Ja, jag tror att det är nödvändigt idag, till exempel för att skydda mina tillgångar, eller att vara försiktig när jag använder internet och olika sociala medier. Till exempel är jag försiktig när jag betalar med visakortet.


testing

testing

Lima, Peru: Ida Rodriguez, 41, specialist på informationsteknologi: Jag gör inget för att skydda mig. Jag tror att det räcker med att mitt ID har mitt fingeravtryck. Identitetsstöld är en mycket känslig fråga. Oftast begås det av en brottsling, det missbrukas och orsakar stor skada. Här finns det flera fall med namnar.  Det förekommer förmodligen mer i andra tekniskt avancerade länder, vi är inte så avancerade när det gäller dessa saker.


testing

testing

Sevilla, Spanien: Antonio Vera Nieto, 54, tv-producent: Denna fråga bekymrar mig. Jag brukade ändra lösenord varannan månad. Nu ändrar jag det regelbundet. Jag blandar nummer och stora bokstäver så att det blir svårare att sabotera.


testing

testing

Buenos Aires, Argentina: Ezequiel Cohen, 26, jazzmusiker: Jag gör inget för att skydda mig och det gör de flesta människorna inte heller. Det är också ovanligt att detta problem uppstår. Och i så fall är det lätt att stoppa kortet. Jag oroar mig inte för det.


testing

testing

Dubai, Förenade Arabemiraten: Hemant Odhrani, 20, utexaminerad i PR: Jag bryr mig faktiskt inte om identitetsstöld eftersom jag redan har vidtagit åtgärder innan för att det inte ska bli några problem i framtiden. Identitetsstöld är någonting som görs där det finns mycket hemlig information, som kreditkortsnummer eller bankkonton. Men tack vare tekniken kan bankerna agera och ta hand om sådana stölder. Det skulle finnas en kod för all information som är värdefull för dig så att personen som försöker komma åt det inte kan nå den värdefulla informationen. (Foto med tillstånd av Hemant Odhrani)


testing

testing

Acacias, Colombia: Jose Edilson Rodriguez, 21, högskolestuderande: Ja, jag vet inte så mycket om detta men det vore bra att veta lite mer. För övrigt är jag inte särskilt oroad av identitetsstölder.


testing

testing

Salvador, Bahia, Brasilien: Jessica Santos da França, 19, telefonförsäljare: Ja ,när jag identifierar mig lämnar jag aldrig ut mitt personnummer. Om det händer att jag förlorar det eller det blir stulet vill jag inte bli offer till någons bedrägeri. (Foto med tillstånd av Jessica Santos da França)


testing

testing

Puerto Montt, Chile: Miguel Soto, 22, filmfotograf: Jag håller alla mina dokument i säkerhet och vad gäller det som jag publicerar på nätet vidtar jag särskilda försiktighetsåtgärder på vissa aspekter som jag tycker är viktiga. Till exempel använder jag varje gång en dator som inte är min, jag loggar alltid ut, jag skapar aldrig direktvals filer, jag ändrar mina lösenord ofta och gör en del andra saker också. Glöm dock inte att hackare har även kunnat hacka sig in i Pentagon.

Översatt från engelska