Global fråga & svar: "Känner du att det inte finns tillräckligt med tid i en dag?"
Södra Sandby, Sverige: Kerstin Ekelund, 57, förskolelärare: Ja, naturligtvis skulle det vara trevligt med fler timmar per dag, speciellt att ha mer ledig tid. Eller om vi människor kunde sova mindre och arbeta mindre så hade vi fler timmar över till oss själva.


Tiden går fort och vi har ingen tid för oss själva och familjen utöver våra arbetsåtaganden. För en del människor fungerar det bra att på morgonen förbereda sig genom att skriva en prioriteringslista. Det är vad Epoch Times reportrar från Sverige till Brasilien upptäckte när de frågade lokalbefolkningen:  "Känner du att det inte finns tillräckligt med tid i en dag?"

Översatt från


Lima, Peru: Marleni Quispe, 36, marknadsförare: Ja, jag känner att dagarna, veckorna och månaderna går  fort. Jag förstår att planeten går igenom svåra förändringar - minskat ozonskikt, föroreningar, etcetera. Jorden rör sig fortare runt solen. Jag läser inte Bibeln men jag tror på Gud, och jag har hört att dessa förändringar indikerar att slutet på världen är nära. Och det att tiden inte räcker tror jag att om  vi, innan vi går till arbetet, organiserar allt som ska ske under dagen så kan vi arbeta lugnt och allt kommer att gå bra.

Lima, Peru: Marleni Quispe, 36, marknadsförare: Ja, jag känner att dagarna, veckorna och månaderna går fort. Jag förstår att planeten går igenom svåra förändringar – minskat ozonskikt, föroreningar, etcetera. Jorden rör sig fortare runt solen. Jag läser inte Bibeln men jag tror på Gud, och jag har hört att dessa förändringar indikerar att slutet på världen är nära. Och det att tiden inte räcker tror jag att om vi, innan vi går till arbetet, organiserar allt som ska ske under dagen så kan vi arbeta lugnt och allt kommer att gå bra.


 Medellín, Colombia: Sandra Catalina Moreno Cabezas, 18, studerar, med psykologi som huvudämne: Jag anser att det finns tillräckligt med tid varje dag för att göra arbetet som behöver göras, men det finns också problem med att inte veta hur man ska fördela tiden. Med andra ord, vi har tillräckligt med tid för våra prioriteringar men vi slösar bort den genom att vi låter oss distraheras av olika onödiga saker som bland annat Facebook och mobiltelefonen. Det finns tillräckligt med tid att alltid genomföra de planerade aktiviteterna särskilt när det finns god fördelning och planering. Men om tiden inte hanteras väl, kommer vi aldrig att ha tid för någonting.

Medellín, Colombia: Sandra Catalina Moreno Cabezas, 18, studerar, med psykologi som huvudämne: Jag anser att det finns tillräckligt med tid varje dag för att göra arbetet som behöver göras, men det finns också problem med att inte veta hur man ska fördela tiden. Med andra ord, vi har tillräckligt med tid för våra prioriteringar men vi slösar bort den genom att vi låter oss distraheras av olika onödiga saker som bland annat Facebook och mobiltelefonen. Det finns tillräckligt med tid att alltid genomföra de planerade aktiviteterna särskilt när det finns god fördelning och planering. Men om tiden inte hanteras väl, kommer vi aldrig att ha tid för någonting.


Menorca, Spanien: Lotti Vidal Hiscok, 20, studerande: Jag tror att om du organiserar dig finns det absolut tid för allting. Emellertid, mina personliga omständigheter som student - utan förpliktelser eller ytterligare bördor - tillåter mig att genomföra allt som jag har planerat att göra. Jag anser mig vara en effektiv och organiserad person.

Menorca, Spanien: Lotti Vidal Hiscok, 20, studerande: Jag tror att om du organiserar dig finns det absolut tid för allting. Emellertid, mina personliga omständigheter som student – utan förpliktelser eller ytterligare bördor – tillåter mig att genomföra allt som jag har planerat att göra. Jag anser mig vara en effektiv och organiserad person.


Puerto Montt, Chile: Oscar Chavez Toledo, 46, egen företagare: Jag tycker inte att tiden räcker till – dagen verkar alldeles för kort och all tid tillbringas på arbetet. Det finns ingen tid över till att ha trevligt med familjen och även om dagarna hade fler timmar skulle de kännas för korta.

Puerto Montt, Chile: Oscar Chavez Toledo, 46, egen företagare: Jag tycker inte att tiden räcker till – dagen verkar alldeles för kort och all tid tillbringas på arbetet. Det finns ingen tid över till att ha trevligt med familjen och även om dagarna hade fler timmar skulle de kännas för korta.


Dubai, Förenade Arabmineraten: Yang Jingfei, 23, säljare: 24 timmar är definitivt inte tillräckligt för mig som har så många intressen. Jag vill ha mer tid för att lära mig saker och träffa fler vänner.  (Foto:Med tillstånd av Yang Jingfei)

Dubai, Förenade Arabmineraten: Yang Jingfei, 23, säljare: 24 timmar är definitivt inte tillräckligt för mig som har så många intressen. Jag vill ha mer tid för att lära mig saker och träffa fler vänner. (Foto:Med tillstånd av Yang Jingfei)


Sunshine Coast, Australien: Shauna Lewis, 53, mamma: Nej, det  finns absolut inte tillräckligt med tid varje dag eftersom vi har många fler saker utöver våra egna liv som vi måste göra. Vi behöver mer tid för att faktiskt hjälpa till med andra saker som pågår runt om i världen och att diskutera och kanske gå med i. Så jag tror definitivt att vi behöver mer tid. Istället för att bara försöka tvätta och städa kan vi alla göra en massa andra saker som världen behöver.

Sunshine Coast, Australien: Shauna Lewis, 53, mamma: Nej, det finns absolut inte tillräckligt med tid varje dag eftersom vi har många fler saker utöver våra egna liv som vi måste göra. Vi behöver mer tid för att faktiskt hjälpa till med andra saker som pågår runt om i världen och att diskutera och kanske gå med i. Så jag tror definitivt att vi behöver mer tid. Istället för att bara försöka tvätta och städa kan vi alla göra en massa andra saker som världen behöver.


Salvador, Bahia, Brasilien: Edmari Moreira Campos de Morais, 27, fotograf: Ibland försöker jag få det att gå ihop eftersom jag är mamma och jag tar hand om mina barn, make, hem och arbetar som fotograf. För att hantera alla dessa saker i nuläget är lite komplicerat för varje dag men jag kan klara av det.

Salvador, Bahia, Brasilien: Edmari Moreira Campos de Morais, 27, fotograf: Ibland försöker jag få det att gå ihop eftersom jag är mamma och jag tar hand om mina barn, make, hem och arbetar som fotograf. För att hantera alla dessa saker i nuläget är lite komplicerat för varje dag men jag kan klara av det.