Global fråga & svar: "Hur ska världen hantera den Islamiska staten?"
Varberg, Sweden: Rolf Gustavsson, 83, verkstadsägare


Västvärlden och FN bör ingripa för att få slut på våldet och skapa respekt för religionsfriheten. Det är vad Epoch Times reportrar från Sverige till Brasilien upptäckte när de frågade lokalbefolkningen: ”Hur tycker du att världen ska hantera den Islamiska staten?” 


Varberg, Sweden: Rolf Gustavsson, 83, verkstadsägare

Varberg, Sweden: Rolf Gustavsson, 83, verkstadsägare

Jag tycker att det verkar hopplöst och att FN ska ta itu med det och stoppa våldet. Min åsikt är att människor ska komma överens och sluta strida.


Lima, Peru: Renzo Trujillo, 43, säkerhetsvakt

Lima, Peru: Renzo Trujillo, 43, säkerhetsvakt

Det finns många religioner i världen och jag tycker att man ska respektera religionsfrihet. Människors tankar och idéer kan inte ändras, men när det gäller dessa människor i islamiska staten, tycker jag att de är mycket extrema. De måste till exempel ge kvinnor frihet att utvecklas, de är mycket auktoritära i familjen och har många förbud. Idag borde det inte finnas en sådan livsstil. Jag tror inte att deras religion säger att de ska agera så.


Zaragoza, Spanien: Azahara Galvez Herencia, 29, affärer/handel

Zaragoza, Spanien: Azahara Galvez Herencia, 29, affärer/handel

Jag tycker att västvärlden bör ingripa så att den Islamiska staten inte fortsätter att utvecklas utan slutligen försvinner. För att uppnå målen för ett fåtal får oskyldiga människor lida. Det spelar ingen roll vilken religion de har eller politik de för. De gör något fruktansvärt och någon måste ingripa så att de slutar.


Puerto Montt, Chile: Irma Vergara, 67, hyresvärdinna

Puerto Montt, Chile: Irma Vergara, 67, hyresvärdinna

Jag tycker att endast de länder som är inblandade i situationen själva ska ta hand om det, för om alla västländer engagerade sig skulle ett världskrig bryta ut. Dessutom verkar det finnas andra intressen i denna situation.


Argentina: Mario Arcusin, 65, köpman

Argentina: Mario Arcusin, 65, köpman

Det är en komplicerad fråga: först måste vi förstå hur de tänker. Det handlar i första hand om ett religiöst problem och i andra hand om ett territoriellt. De tolkar Koranen så – och tillåter ingen annan tolkning – att islam är den enda giltiga religionen inom deras område. Den som inte bekänner sig till denna religion måste konvertera eller dö. I Irak, Syrien och Libanon har under de senaste tio åren 120 000 kristna dött på grund av detta. Under den tiden fanns det inte en islamisk stat, vilket innebär att  befolkningen i området stöder och tänker på samma sätt – de är fanatiker… Tja, jag tror inte att det  kommer att bli en lösning genom förhandlingar, om inte människor inom deras egna led kan övertyga dem. Det andra sättet är genom krig, som är för aggressivt för vår västerländska kultur.


Rio de Janeiro, Brasilien: Carlos Eduardo Holanda Bezerra, 35, artist och modell

Rio de Janeiro, Brasilien: Carlos Eduardo Holanda Bezerra, 35, artist och modell

Jag tror och jag tycker att allt är politiskt och ingen använder "kärlek" för att lösa saker och ting. Istället dödar man – människor har ingenting att äta och alla vill bara köpa vapen och droger inför sådana händelser. Dessa politiker, som lever enbart för att få och få, jag är så trött på så mycket skamlöshet. Världen vet att vi bara är här på jorden en kort stund och så lämnar vi [följderna] till kommande generationer. Jag har förtröstan i att en dag kommer människor att förändras, jag vet att jag inte kommer att få uppleva det, men här och nu; jag gör det jag måste göra, jag gör det jag kan. Jag följer mitt hjärta och sedan tar jag konsekvenserna.