Global fråga & svar: ”Hur balanserar du pressen i vardagslivet?”
Lund, Sverige: Irma Stroil, 35, förskolekokerska/städerska


Kommunikation, meditation, träning och avkoppling är några viktiga aspekter i våra upptagna liv för att klara pressen i vardagen. Det är vad Epoch Times reportrar från Sverige till Chile upptäckte när de frågade lokalbefolkningen: ”Hur balanserar du pressen i vardagslivet?”


Lund, Sverige: Irma Stroil, 35, förskolekokerska/städerska

Lund, Sverige: Irma Stroil, 35, förskolekokerska/städerska

Jag tycker inte att det är så svårt. Om du är nöjd med ditt liv klarar du att balansera det också bra, tror jag. Jag känner mig nöjd med mitt liv eftersom jag känner att jag kan göra de saker som jag vill göra.


Salvador, Bahia, Brasilien: Maria do Socorro da Silva, 50, sjuksköterska

Salvador, Bahia, Brasilien: Maria do Socorro da Silva, 50, sjuksköterska

Ett av de viktigaste sätten att hantera och balansera trycket i vardagen är genom dialog, meditation, kommunikation och fritid. Du söker balans i universum och i naturen (Gud). Det är du som kan vara närvarande i allt du gör för att alltid utvecklas med positiva tankar.


Lima, Peru: Ruth Campos, 34, hemmafru

Lima, Peru: Ruth Campos, 34, hemmafru

Pressen i vardagslivet tar jag med ro – genom att tänka på hur jag ska lösa problemen och klara upp dem, inte skapa konflikter och att inte skada andra. Min mamma uppmuntrade mig mycket när det gäller detta.  Jag har varit föräldralös sedan barndomen, och jag fick lära mig att leva med och öva tolerans, prata, prata och lyssna på synpunkter. Mina barn och jag pratar med varandra om farorna och om omsorg.


Dubai, Förenade Arabemiraten: Farheen Amin, 31, brandchef

Dubai, Förenade Arabemiraten: Farheen Amin, 31, brandchef

Mina senaste föresatser är att dricka mer vatten, ha minst två träningspass i veckan på gym och att försöka vara med två gånger i månaden på yoga eller meditation. Dessutom försöker jag se till att det finns tid för personliga möten och tid efter arbetet – det kan vara en trevlig kväll med vänner eller en familjemiddag för att livet inte bara ska vara slentrian eller robotliknande med mindre och mindre mänskliga relationer och känslor, vilket alltid är ett måste. Fortsätter att vara glad och försöker att se den ljusa sidan i livet.


Las Palmas Kanarieöarna, Spanien: María Abella Rodríguez, 61, lokalvårdare

Las Palmas Kanarieöarna, Spanien: María Abella Rodríguez, 61, lokalvårdare

Pressen i vardagslivet kommer jag förbi genom att läsa och att lyssna på musik. Mitt jobb är mycket fysiskt eftersom mitt yrke är att städa hem och jag har fler jobb under veckan. Jag har mycket lite fritid och för att balansera mitt mentala tillstånd brukar jag läsa och lyssna på musik eftersom jag kan nå dessa aktiviteter direkt utan att slösa så mycket tid.


Mosquera, Cundinamarca, Colombia: Hair Mauricio Agudelo Saray, 32, elektronikingenjör

Mosquera, Cundinamarca, Colombia: Hair Mauricio Agudelo Saray, 32, elektronikingenjör

Jag har två sätt. Det första är att släppa allting och promenera. En dålig vana som jag har är att jag röker men vanligen när jag hamnar i en pressad situation blir jag tyst eller om jag kör bil, kör jag åt sidan i minst tio minuter. Det andra är att jag lyssnar på musik och arbetar med någonting som jag har på gång men som inte har något att göra med frågan eller konflikten. Det blir någonting annat om frågan har med arbetet att göra eller om problemen finns hemma.


Puerto Montt, Chile: Fabiola Escalona, 23, säljare

Puerto Montt, Chile: Fabiola Escalona, 23, säljare

För att minska pressen i vardagen brukar jag koppla av genom att läsa och lyssna till musik, tänka eller meditera om positiva saker – det är mitt sätt att balansera pressen.

Översatt från engelska