Global fråga & svar: ”Har din regering gjort något bra hittills i år?”
Malmö Sverige: Helene Ljungdahl, 57, vd/egen företagare: Det var en tuff fråga. I ärlighetens namn kan jag inte säga att jag har noterat något i vardagen. Jag antar att de har gjort vad de har sagt att de tänkte göra. Saker i mitt land verkar vara väl balanserade.


Frånsett en ny utbildningsplan och att pensionen har hållits på en konstant nivå i några länder, tycker de flesta att väldigt lite har uppnåtts till idag av deras regeringar. Det är vad Epoch Times reportrar från Sverige till Chile upptäckte när de frågade lokalbefolkningen:  ”Har din regering gjort något bra hittills i år?” 

Översatt från engelska


Melbourne, Australien: David Brough, 42, arbetslös byggmästare: Det är lite svårt eftersom när vi tittar på det internationellt har en del av den australienska regeringens verksamhet inte gjort särskilt bra ifrån sig, till exempel när det gäller flyktingfrågan. Även om det är motstridiga frågor när det kommer till att hålla våra gränser säkra och att förhindra drunkningsolyckor till sjöss, måste vi också försäkra oss om att vi gör vår del som land för att ta hand om de efterföljande verkliga flyktingarna, att de tas om hand och vidareflyttas på ett lämpligt sätt. Det som är bra är att vi är aktiva internationellt i förhållande till de nationella katastrofer och vi går in och stöttar när vi kan och jag tycker det är fantastiskt. Men det absolut hetaste ämnet är flyktingfrågan och jag tror att vi kan göra det lite bättre.

Melbourne, Australien: David Brough, 42, arbetslös byggmästare: Det är lite svårt eftersom när vi tittar på det internationellt har en del av den australienska regeringens verksamhet inte gjort särskilt bra ifrån sig, till exempel när det gäller flyktingfrågan. Även om det är motstridiga frågor när det kommer till att hålla våra gränser säkra och att förhindra drunkningsolyckor till sjöss, måste vi också försäkra oss om att vi gör vår del som land för att ta hand om de efterföljande verkliga flyktingarna, att de tas om hand och vidareflyttas på ett lämpligt sätt. Det som är bra är att vi är aktiva internationellt i förhållande till de nationella katastrofer och vi går in och stöttar när vi kan och jag tycker det är fantastiskt. Men det absolut hetaste ämnet är flyktingfrågan och jag tror att vi kan göra det lite bättre.


Salvador, Bahia, Brasilien: Jones França Oliveira, 28, journalist: Låt mig se..…..eftersom utbildning är grunden till allt blir mitt svar den nya nationella utbildningsplanen (PNE på portugisiska), som blev antagen på sista dagen den 26 juni 2014 av presidenten Dilma Rousseff.

Salvador, Bahia, Brasilien: Jones França Oliveira, 28, journalist: Låt mig se..…..eftersom utbildning är grunden till allt blir mitt svar den nya nationella utbildningsplanen (PNE på portugisiska), som blev antagen på sista dagen den 26 juni 2014 av presidenten Dilma Rousseff.


Jerez de la Frontera, Cádiz, Spanien: Juan de Dios Flores García, 75, pensionär: Pensionerna har inte ökat i relation till konsumentprisindex, men de har åtminstone varit stadiga och har inte sänkts. Det sades att pensionerna skulle minska men när det kom till kritan har de inte gjort det.

Jerez de la Frontera, Cádiz, Spanien: Juan de Dios Flores García, 75, pensionär: Pensionerna har inte ökat i relation till konsumentprisindex, men de har åtminstone varit stadiga och har inte sänkts. Det sades att pensionerna skulle minska men när det kom till kritan har de inte gjort det.


Puebla,Mexico: Eugenia Alcántara, 67, författare, målare, magisterexamen i litteratur: Ja, det är som att leta efter en nål i en höstack! Vad regeringen och staten har gjort? Rent ”nonsens”, tröghet! Jag vet faktiskt inte. Ärligt talat är jag inte insatt i nyheterna längre. Jag välsignar och välsignar hellre….jag ber, Herre upplys dem! Upplys dem! Att de blir bättre människor och att de utvecklas, eftersom om vi börjar gorma kommer det bara att förstärka det onda. Och jag återkommer till Moder Teresas ord: ”Om du marscherar i en protest mot krig, bjud inte in mig; men om du marscherar för fred kommer jag att vara där”.

Puebla,Mexico: Eugenia Alcántara, 67, författare, målare, magisterexamen i litteratur: Ja, det är som att leta efter en nål i en höstack! Vad regeringen och staten har gjort? Rent ”nonsens”, tröghet! Jag vet faktiskt inte. Ärligt talat är jag inte insatt i nyheterna längre. Jag välsignar och välsignar hellre….jag ber, Herre upplys dem! Upplys dem! Att de blir bättre människor och att de utvecklas, eftersom om vi börjar gorma kommer det bara att förstärka det onda. Och jag återkommer till Moder Teresas ord: ”Om du marscherar i en protest mot krig, bjud inte in mig; men om du marscherar för fred kommer jag att vara där”.


Puerto Montt, Chile: Francisco Mansilla, 48, yrkesfiskare: Från min synvinkel har det endast lyckats på ytan. Det ser bara ut som om de har gjort någonting, men det speglar inga riktiga framsteg. Man har inte nått roten av det onda – de verkliga problem som medborgarna i mitt land står inför. Internationella företag (TNC) och affärsmän fortsätter att sko sig på arbetarnas bekostnad.

Puerto Montt, Chile: Francisco Mansilla, 48, yrkesfiskare: Från min synvinkel har det endast lyckats på ytan. Det ser bara ut som om de har gjort någonting, men det speglar inga riktiga framsteg. Man har inte nått roten av det onda – de verkliga problem som medborgarna i mitt land står inför. Internationella företag (TNC) och affärsmän fortsätter att sko sig på arbetarnas bekostnad.