Global fråga & svar: ”Har alla människor runt om i världen en grundläggande rättighet att få leva i fred?”


Fred är bortom ”en rättighet”, det är ”ett måste” för alla. Utöver de krig, konflikter och själviska begär i vårt vardagsliv finns det hinder att övervinna för att nå det lugn som de flesta människor önskar sig. Det är vad Epoch Times reportrar från Sverige till Australien upptäckte när de frågade lokalbefolkningen: ”Har alla människor runt om i världen en grundläggande rättighet att få leva i fred?”

Veberöd, Sverige: Eva Malmström, 53, hårfrisörska
: Absolut, jag tycker inte att det finns något att tillägga i denna fråga.


testing

testing

Lima, Peru: Stephany Natividad, 31, företagssäljare: Ja! Alla i världen skulle leva i fred, men för att få fred måste man arbeta för freden. Då skulle vi ha en bättre värld. Idag är världen full av problem. Det finns mord, självmord, krig och så vidare, av olika skäl. Jag tycker inte att någon lever fridfullt. För min del lever jag inte i harmoni med min sambo, vi grälar och bråkar mycket och jag vet inte när detta kommer att ta slut. Vi lever olika egna liv, delar bara bostad och vi har en dotter. Jag hoppas att mitt problem löser sig.


testing

testing

Salvador, Bahia, Brasilien: Isabel dos Santos Moreira, 20, sekreterare: Ja, eftersom fred ger lycka, lugn och massor av andra bra saker. Fred är allas rätt. Låt det finnas kärlek, fred och glädje för evigt!


testing

testing

Puerto Boyacá, Colombia: Nathaly Moreno Sabogal, 23, auktoriserad revisor: Ja, jag tror att det är mer än en rättighet – det är ett måste. Det är någonting människor behöver i sina liv, att ha harmoni i vardagen, lugn. Det är inte nödvändigt att kriga på det sätt som vi lever eller har levt i länge nu. Men bland de allvarliga frågorna är den viktiga frågan om fred det som regeringen och offentliga myndigheter är skyldiga att garantera sina medborgare. Ja, detta är något mycket nödvändigt som hjälper människor att hantera sina liv  – med mer lugn förbättras arbetet och att harmonin sprider sig inom familjen. Om alla dessa villkor är uppfyllda och balanserade kommer människornas andra engagemang att utvecklas och alla kommer ha glädje av det på något sätt.


testing

testing

Puerto Montt, Chile: Nelson Jaime Aguila Torres, 49, handlare: Jag anser att alla människor i världen har rätt att leva i fred eftersom det är meningslöst att leva i konstant rädsla och att känna sig hotad från alla håll. Det finns tillräckligt med konflikter i livet för varje person och när oro för krig dessutom läggs till är det mycket oroande.  


testing

testing

Buenos Aires, Argentina: Victoria Oyhanarte, 51, filosofiprofessor / restaurangägare: Alla har en grundläggande rättighet att leva i fred. Det är ett tillstånd som alla önskar…. Fred uppnås när vi har nått ett tillstånd av perfekt harmoni mellan oss, andra varelser och den Högste. De stunder man uppnår det är oftast kortvariga för vi slits alltid mellan vår längtan efter det goda och våra egna och andras starka själviska begär som oundvikligen leder till smärta och kamp. Platon sa att vi längtade efter det förlorade paradiset, vår nostalgi för evigheten, ….Att sen uppnå (eller ”återvinna”) ett tillstånd av fred är inte bara en universell mänsklig rättighet utan det bör också vara vårt mål här på jorden.


testing

testing

Brisbane, Australien: William Terblanche, 64, boktryckare: Ja, alla människor är likvärdiga och ska behandlas likvärdigt. Krig skapar fattigdom.

Översatt från engelska