Glaskonstnär: “Showen är levande konst”
Cobina äger ett design och glasföretag. (Foto: Jason Wang/Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts 2009 World Tour skildrade den forna och moderna kinesiska historien för holländarna, vid en föreställning lördagen den 18 april på den populära RAI teatern i Amsterdam.

Publiken visade sin uppskattning med långa applåder och flera ridåfall efter att de tittat på showen. Portugalfödde Cobina och hans pensionerade förre chef Bos, 87-årig konstnär som målar på glas, fanns i publiken.

Föreställningen har sin grund i Kinas 5000-åriga traditioner, som presenteras i form av klassisk kinesisk dans och musik och med vackert kostymerade dansare i berättelsebaserade danser.

Kulisserna har förbättrats digitalt och matchar danser och sånger med orkestermusik med västerländska och kinesiska kompositioner

Cobina, som äger ett företag som designar och tillverkar konstnärligt målade glasprodukter, blev inspirerad.

Han sade med eftertryck:

– Jag är betagen av konst. Jag integrerar konst i mitt yrke. Showen är ett levande konstverk. Konsten representeras av dansen och konsten representeras i rörelsen. Allt detta är verkligen underbar konst.

Som glaskonstnär arbetar Cobina med färger och han tyckte att kombinationen av design och färg i förställningen användes på ett mycket vackert sätt.

Anledningen till att han kom för att se den kinesiska traditionen och kulturen var:

– Vacker och intressant. Jag blev i synnerhet helt tagen av färgerna och kläderna.

– Jag har fått en sådan underbar upplevelse.

Cobina njöt av dansarnas eleganta rörelser.

– Det var det bästa, ren elegans. Detta är en underbar dag att minnas. Jag har haft en underbar dag.

Han sade att föreställningen hade lättat på spänningarna i hans kropp och han förväntade sig att levande bilder av koreografi, sånger, danser och musik att skulle komma att finnas i hans sinne när han kom hem.

Han hade inte haft en aning om vad han kunde förvänta sig från showen. Nu kände han sig ”helt avslappnad”.

Inspirerad av färgkombinationerna sade Cobina att han aldrig skulle ha övervägt att använda de färgkombinationer som han hade sett, med nu efteråt har han ändat ståndpunkt.

– Färgkombinationen av orange och blått och lysande ljusa färger var vackert att skåda. Jag skulle inte ha använt dem tidigare men idag tänkte jag: Varför inte?

Han trodde att även publiken skulle ta med sig Shen Yuns uttryck av mänsklighetens sanna andliga arv hem.


Ari Bos en pensionerad hyttmästare, här med sin fru (Foto Xiaojun Zhu, Epoch Times)

Ari Bos en pensionerad hyttmästare, här med sin fru (Foto Xiaojun Zhu, Epoch Times)

– Den var mycket andlig. Musiken understryker den dramatiska effekten under föreställningen. Konsten, representerad av orkesterns musik och dansarnas rörelser, leder till lugn, då plötsligt gick det i motsatt riktning till klimax.

– Det var vackert. Ibland hade jag gåshud. Känslor tog tag i min kropp. Detta är en trevlig höjdpunkt.

Den tredimensionella bakgrunden var upplyftande säger Cobina och fortsätter:

– Projektionerna var mycket färgglade. Därmed kom andligheten närmare oss. Man sitter i publiken och ser bergen i fjärran. Mycket spännande.

Ari Bos är Cobinas förre detta chef och vän säger:

– Jag njöt verkligen av föreställningen. Om jag trots min höga ålder får möjlighet så kommer jag och ser showen nästa år

Bakgrundsskärmen imponerade på honom och han ville hedra Shen Yun för att de givit honom en djupare förståelse av den kinesiska kulturen.

– Färgerna och landskapscenerna som skildrar berg hade en mycket lugnande effekt på mig. Speciellt sången i början av föreställningen gjorde ett stort intryck på mig – en fantastisk röst.

The Epoch Times är stolt sponsor till Shen Yun Performing Arts 2009 World Tour. För ytterligare information besök ShenYunPerformingArts.org

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/15663/