Glad och nöjd
Glad flicka (Mingguo/Epoch Times)


Jag kommer ihåg för ett tag sedan då min mamma köpte en T-shirt åt mig. Jag frågade henne hur mycket den kostade.

”Närmare 6000 kronor” svarade hon.

Va?! Jag skulle kunna köpa många T-shirts för den summan!” Jag kunde inte tro mina öron.

”Nåväl, den är av en annan kvalitet.”

”Jag ser ingen skillnad.”

Många människor köper märkeskläder för dess unika design och kvalitet. Jag tror verkligen att märkeskläder har sitt värde.

Men alltför många människor köper märkeskläder för att ståta med sin status och rikedom. De tror att genom att bära sådana kläder, så blir de ”någon” och vinner respekt, utan att inse att det inte är vad du har på dig, utan hur du uppför dig som talar för dig.

Jag förnekar inte att jag en gång fantiserade om att någon skulle köpa märkeskläder åt mig. Det var i själva verket bara önsketänkande. Jag föreställde mig själv i en Chanel-klänning, ett par solglasögon från CD, skor från LV och en väska från Burberry. Så egendomlig jag skulle se ut! Då jag inte är född med en silversked i munnen, borde jag bara vara en vanlig, nöjd och glad flicka.

Jag börjar förstå vilka sorts kläder och vilken stil som passar mig. En top för 600 och en kjol för 1200 funkar också väldigt bra. Min familj och mina vänner visar ofta sin uppskattning genom komplimanger som, ”Jag gillar din stil”, och ”Du ser verkligen bra ut i det där”.

Att veta att de bryr sig om mig gör mig glad. Då jag har problem, sträcker de ut en hjälpande hand. När jag känner mig deppig, visar de omtanke. Att de litar på mig och är villiga att dela sina bekymmer med mig. Att de kommer ihåg min födelsedag och att de uppriktigt lyckönskar mig. Att jag kan gå upp varje morgon och träna i parken, och att jag kan göra saker för att hjälpa andra och att jag kan sova gott om natten, gör att mitt hjärta fylls med tacksamhet och hopp. Jag känner mig så nöjd och glad och därför utstrålar jag självförtroende och god smak.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-5-9/70486.html