Nio giftfria sätt att slå tillbaka mot en myrinvasion
Få blir glada över att upptäcka att myror invaderar huset. Med naturliga medel finns goda chanser att hålla dem borta. (Shutterstock)


Myrorna marscherar en efter en, två och två och i biljoners triljoner in i vårt hem när det är regnigt, snöigt, för varmt och för kallt.

Min man gynnar kemisk krigföring för att bli av med de fast beslutna odjuren, som går raka spåret från våra badrumsfönster till hans fåfänga. Jag föredrar att bli av med de små rackarna på det naturliga sättet där inga människor och djur kommer till skada i strävan att få ett odjursfritt hem.

Här är några giftfria sätt att förhindra att myror kommer in i huset, och tips på hur man bli av med dem när de stormar barrikaderna.

Hur du förebygger

Döda inte myror om de inte invaderar ditt utrymme. Här är några sätt att hålla dem utomhus där de hör hemma.

1. Myror behöver också äta och de gillar speciellt smulor på diskbänken och på golvet, smutsiga rätter och mat utan lock. Håll köket rent så kommer du att se färre myror.

2. Använd en latextätning eller spackelmassa för att täppa till hålen på utsidan av huset där myrorna kommer in.

3. Blockera myrornas ingångar med ämnen som de ogillar, då kommer de inte att gå över dem. Prova salt, cayennepeppar, kanel, blad av grön mynta eller kaffesump. Lägg ut en sträng av dessa avstötande medel på fönsterbänkar och golvlister.

4. Myror gillar inte lukten av citron. För att hålla myrorna borta spraya en citronvattenlösning runt huset och gnid en citronklyfta längs dörrposter och fönsterbänkar.

5. Spraya en eterisk oljelösning av pepparmynta eller eukalyptus (5 droppar olja till 1 deciliter vatten) runt insidan och utsidan av ditt hus. Efter regn, skölj av och upprepa.

6. Placera husdjurets matskål i en balja med tvålvatten för att hindra myrorna från att äta djurets mat.

Andra botemedel

Om du inte kan hålla myrorna ute får du ”fixa” dem.

7. Dammsug upp myrorna och töm snabbt dammsugarpåsen eller behållaren utomhus.

8. För att hindra myror från att strömma in på samma ställe, spraya deras stig med vinäger, det tar bort deras doft och stör deras spår.

9. Häll kokande vatten där myrorna bor, men inte inne hos dig.

Denna artikel publicerades ursprungligen på www.care2.com.

Tillverka dina egna giftfria rengöringsmedel

Betydelsen av oreda inom kinesisk medicin

VIDEO: Dödad för organ – Kinas hemliga transplantationsindustri