Geolog gladdes åt Shen Yuns show
James Ball var belåten efter Shen Yun föreställningen i Århus den 2 april 2010. (Foto: Jing Wen/ Epoch Times)


Det turnerande danskompaniet Shen Yun Performing Arts presenterade en ”mycket speciell” och ”fantastisk” show i Århus under premiärkvällen, enligt geologen James Ball.

James var mycket belåten efter premiärförställningen, som bjöd på ett urval av runt 20 olika klassiska kinesiska danser och sångframföranden, ackompanjerade till klassisk kinesisk originalmusik.

– Den var fantastisk! Verkligen mycket mycket speciell – mycket intressant, sade James.

En del av numren gjorde särskilt intryck på James. Han valde den mongoliska dansen, etniska Miao-folkets dans samt instrumentet erhu.

I den mongoliska dansen var artisterna klädda i gyllene kläder och ornament, och de väckte stor glädje bland publiken med sina tillgivna och vibrerande rörelser som var typiskt traditionell på den kuperade stäppen.

Miao-dansen porträtterar en av Kinas äldsta etniska grupp. Deras distinkta danssteg är en sällsynt upplevelse för sinnet och själen, för vilken som helst trött stadsinvånare.

På lördag ger Shen Yun Performing Arts två föreställningar till. Det här är det andra året som Shen Yun glädjer Århus-bor.

Reporter var Jing Wen

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYun PerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5 april klockan 14.30, 6 april klockan 19.30 och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april klockan 19.30.

För mer information om föreställningarna i Sverige: http://sv.shenyunperformingarts.org/